Hirdetés

Rémálom a brüsszeli járaton: ömlött a vér, a NATO második embere is a gépen volt

Nap Híre portré Nap Híre

Az utasokat a hátsó ajtón menekítették ki a Brüsszel-Bukarest járaton, három magas rangú román politikus is utazott azon a repülőn, amelyen véres kimenetelű botrányt rendezett egy utas.

A Naphire.hu is beszámolt arról, hogy egy értelmi sérült férfi összeszurkált holtteste került elő a föld alól Zala megyében. Arról is írtunk, hogy egy budapesti társasházban találtak egy napok óta bomló holttestet. Szombaton Várpalotán történt felfoghatatlan tragédia, de Hajdúböszörményben is rettenetes kínhalált halt egy ember. 

A Brüsszelből az otopeni-i reptér felé közlekedő járatra felszállt Mircea Geoană, a NATO főtitkár-helyettese, Raed Arafat, a román belügyminisztérium államtitkára, illetve Rovana Plumb, EP-képviselő, korábbi miniszter is.

Még a belga fővárosból történő indulás után vitatkozni kezdett a légiutas-kísérőkkel egy román utas. A zavart férfi szitkozódott és fenyegette a személyzetet, ami miatt a pilóta azt is fontolóra vette, hogy leszállnak korábban, egy útba eső repülőtéren, de végül ezt az ötletet elvetették.

Az indulatok akkor szabadultak el végképp, mikor a Bukaresthez közeli repülőtéren, a leszállást követően a támadó meglátta az érkező a rendőröket és biztonsági embereket. Előkapott egy borotvapengét, majd felvágta vele az ereit. Az éles eszközt a nyelve alá rejtve csempészte át az ellenőrzésen még Brüsszelben.

Az utasokat a hátsó ajtón szállították le, míg a férfit a mentők ellátták, majd kórházba szállították.

A TAROM román légitársaság jogi lepésekre készül a balhézó utassal szemben, eközben a belga hatóságok azt vizsgálják, hogyan juttathatta fel a pengét a repülőre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés