Hirdetés

Putyin maga vallotta be: egy igaz barátját gyászolja

Nap Híre portré Nap Híre

Oroszország igaz barátja volt Ebrahim Raiszi iráni elnök - írta Vlagyimir Putyin orosz elnök az iráni vezetéshez intézett részvéttáviratában, amelyet hétfő délelőtt tettek közzé a Kreml honlapján.

A Naphire.hu-n is beszámoltunk róla, hogy vasárnap lezuhant Ebrahim Raiszi iráni elnök repülőgépe. A hírek szerint a helikopter kényszerleszállást hajthatott végre az időjárási körülmények miatt, ám ennek során megszakadt vele a kapcsolat.

A gépen utazott Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter, valamint Kelet-Azerbajdzsán nevű kormányzója és a tartományi székhely, Tebriz egyik vallási vezetője is, mindannyian meghaltak

Raiszi 2021 óta volt Irán elnöke. Akkor a mérsékelt Haszan Róhánit váltotta, akitől négy évvel korábban vereséget szenvedett az előző elnökválasztáson. 

Putyin is üzent

Hivatkozás másolása

Putyin a részvétnyilvánításában emlékeztetett rá, hogy több ízben találkozott hivatali partnerével, akinek örökre meg fogja "őrizni legfényesebb emlékét". Raiszit kiváló politikusként jellemezte, aki egész életét a haza szolgálatának szentelte és joggal élvezett jelentős tekintélyt otthon és külföldön egyaránt.

"Oroszország igaz barátjaként felbecsülhetetlen értékű személyes hozzájárulást tett az országaink közötti jószomszédi kapcsolatok fejlesztéséhez, és nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy azokat a stratégiai partnerség szintjére emelje" - állt a táviratban.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés