Hirdetés

Már csak néhány óra és Putyin Észak-Koreába érkezik

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden kezdődő hivatalos állami látogatáson Észak-Koreába látogat - közölte hétfőn a Kreml.

Nem túlzás azt állítani, hogy Észak-Korea lehet az orosz-ukrán háború egyik nagy nyertese. Többször is írtunk arról, hogy Kim Dzsong Un tavaly szeptemberbe Oroszországba látogatott, ahol egy távol-keleti űrközpontban találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. 

Kim megtekintett néhány orosz atomfegyvert, és kapott egy golyóálló mellényt is vendéglátóitól. Kim Dzsong Un az orosz elnöknek küldött minapi üzenetében úgy fogalmazott, hogy országaik "legyőzhetetlen harcostársak" - jelentette a KCNA észak-koreai állami hírügynökség.

Most ezt a látogatást viszonozza Putyin. Az orosz elnök útja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető 2023 szeptemberében tervezett oroszországi látogatását követi. Putyin két napot tölt Észak-Koreában, mielőtt Vietnamba utazik - közölte a Kremlre hivatkozva az ABC.

Kim az említett látogatás során "szívélyesen" meghívta Putyint, hogy egy "megfelelő időpontban" látogasson el Észak-Koreába - jelentette akkor a Koreai Központi Hírügynökség, az állami média. Putyin "örömmel fogadta a meghívást, és megerősítette, hogy változatlanul folytatni kívánja a nemzetek közötti barátság történetét" - írta a hírügynökség.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés