Hirdetés

Szívszorító felvétel: így haladt el Pelé koporsója az édesanyja háza előtt

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról a Naphíre is beszámolt, múlt csütörtökön, 82 éves korában, hosszas betegség után elhunyt Pelé, a háromszoros világbajnok legenda.

Pelénél 2021 augusztusában diagnosztizáltak végbéldaganatot, ami miatt több kezelést is kapott. Egy ideig javult az állapota, ám az utolsó heteit a kórházban kellett töltenie annyira legyengült a szervezete, ráadásul már a terápiákra sem reagált. A gyermekei végig mellette voltak, és folyamatosan tájékoztatták a rajongókat az édesapjuk állapotáról.

Halála után azt is bejelentették, hogy Pelét Santosban fogják végső nyugalomra helyezni, méghozzá egy szűkkörű ceremónián. Előtte azonban bárki leróhatta a kegyeletét a legenda koporsója előtt, így tett például a FIFA elnöke is, amiből végül hatalmas botrány kerekedett. Időközben az is kiderült, hogy az unokák nem árulták el Pelé 100 éves édesanyjának, Doña Celestenek, hogy a fia elhunyt. Bár az idős asszonnyal a lánya közölte, hogy Pelé haldoklik, de az egészségügyi állapota miatt nem igazán értette mindezt.

A legendás labdarúgót ma temetik el a Santos stadionra néző, a világ legnagyobb függőleges temetőjének kilencedék emeletén, ahol az édesapja is nyugszik. Azonban a szűk körű temetés előtt végigvitték Santos utcáin, többek között az édesanyja, Celeste otthona előtt is, amiről megrázó felvételek készültek:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés