Hirdetés

Pelé édesanyja még nem tudja, hogy meghalt a fia csütörtökön

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az asszonynak korábban elmondták, hogy a fia haldoklik, de a tragikus hírt egyelőre nem közölték vele.

A legenda húga a sajtónak elárulta, hogy Pelé 100 éves édesanyja, Doña Celeste még most sem tudja, hogy fia csütörtökön meghalt.

Az idős asszony elmeállapota már meglehetősen zavaros, és bár a lánya közölte vele, hogy fia haldoklik, Doña Celeste nem igazán van tudatában a történteknek - írja az Index.

Pelé holttestét az Albert Einstein Kórházból ma viszik át a Santos stadionjába, az Estadio Urbano Caldeirába, ahol felravatalozzák. A rajongók egy napig róhatják le a kegyeletüket, majd kedden délelőtt tíz órakor az utolsó útjára viszik a legendás focistát, akik végül a Memorial Necropole Ecuménica nevű santosi temetőben helyeznek végső nyugalomra. 

A Naphíre korábban azt is megírta, hogy indult a legendás focista karrierje, valamint a 10 legszebb gólját is megmutattuk Önöknek. Pelét egyébként a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az évszázad sportolójává választotta, míg a labdarúgás történeetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet neki ítélte az évszázad futballistája elismerést. A FIFA 2014-ben tiszteletbeli aranylabdásnak nyilvánította Pelét, amit aktív játékos korában brazilként még nem kaphatott meg. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés