Hirdetés

Így dőlt össze másodpercek alatt egy hétemeletes ház Törökországban

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról a nap folyamán a Naphíre is beszámolt, hajnali 03:17 perckor erős, 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökország déli részét és Szíria északi részét, amelyben lakóépületek százai omlottak össze. Az utórengések is fokozták a pusztítást, ezek között volt, amelyik elérte a 6,6-es fokozatot.

Időközben lapunk arról is írt, hogy a Hunor mentőszervezet csapata már el is indult Budapestről Törökországba, hogy segítséget nyújtsanak a földrengés áldozatainak.

Fotó: MTI/AP/Halil Hamra

A földrengés során több lakóház is megsemmisült, többek között az alábbi hétemeletes lakóépület is, ami Haliliyeben található. Az épület akkor dőlt össze, amikor az utca tele volt járókelőkkel és kocsikkal is. A tragédiáról videófelvétel is készült. Később azt is felvették, ahogy a mentőcsapatok a túlélők után kutatnak a földrengés sújtotta helyszínen - írja a Telex.

Az eddigi adatok szerint a katasztrófában legalább 2300-an vesztették az életüket és több mint 9300-an sérültek meg. Az is kiderült, hogy hétfő hajnali volt az elmúlt 100 év legerősebb földrengése a térségben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés