Hirdetés

Bunkó turisták koszolták össze a világ egyik legszebb hegyét - drasztikus válasz jött

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Egy festői japán város hatalmas hálós korlátot állít fel, hogy elzárja a Fuji-hegy közelében található népszerű szelfihelyszínt.

Fujikawaguchikót, a Fuji-hegyre vezető Yoshida-ösvény lábánál fekvő települést elözönlötték a külföldi turisták, akik a tökéletes fotót próbálják elkészíteni Japán leghíresebb hegyéről.

A legtöbben a Lawson's, a nagy japán boltlánc egyik üzlete előtt állnak meg, hogy felvételt készítsenek a forgalmas, neonfényes üzlet és a mögötte lévő békés hegy közötti kontrasztról.

Most a városnak elege lett, és felállít egy hálós korlátot, hogy elzárja a kilátást az egymást taposó turisták elől - mondta a CNN-nek egy helyi tisztviselő. 

A tisztviselő szerint folyamatosan gondot okoz, hogy a turisták szemetet hagynak maguk után és nem tartják be a közlekedési szabályokat. Annak ellenére, hogy táblák és biztonsági őrök figyelmeztették őket, a helyzet továbbra is fennáll.

A 2,5 méter magas és 20 méter széles hálót a jövő hét elején állítják fel.

Egész Japán problémája

Hivatkozás másolása

Fujikawaguchiko városa Yamanashi prefektúrában található, a Fujitól északra, Tokiótól mintegy 100 kilométerre nyugatra.

A kisvárosba özönlő tömegek egy nagyobb, egész Japánt érintő probléma részei. Japánban a járvány utáni újranyitás óta túlturisztikai problémákkal küszködnek - vagyis azzal, hogy ellepik az országot a turisták. 2024 márciusa volt az ország eddigi legerősebb turisztikai hónapja, több mint hárommillió külföldi érkezett az országba.

A túlzsúfoltság enyhítése érdekében Yamanashi prefektúra vezetése számos új intézkedést jelentett be a turisták számára, többek között a túrázók napi 4000 fős limitjét és a fejenként 2000 jen kötelező belépési díjat. Korábban a díj fizetése fakultatív volt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés