Hirdetés

Ezzel a páncélozott vonattal érkezett meg Kim Dzsong Un Oroszországba - fotó

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, a Kreml hétfőn közölte, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a következő napokban hivatalos látogatást tesz Oroszországban. Lapunk azt is megírta, hogy a diktátor egy rejtélyes helyszínen találkozik Putyinnal, ugyanis a hivatalos bejelentésből a helyszín nem derült ki. Valószínűnek tűnik azonban, hogy a két vezető a távol-keleti Vlagyivosztokban találkozik egymással, ahol 2019 áprilisában találkoztak először. Ráadásul Putyin hétfőn már meg is érkezett a városba.

Kedd reggel megérkezett Oroszországba a Kim Dzsongunt szállító páncélvonat - számolt be a 24.hu. A lap szerint a hírt már az orosz állami hírügynökség is megerősítette, és már az első fotók is megjelentek a vonatról és a diktátorról is. 

Kim Dzsong Un ezzel a páncélozott vonattal érkezett Oroszországba:

Hivatkozás másolása

A portál felidézte, hogy  sem Phenjan, sem Moszkva nem közölte a beszélgetés célját, ám a nyugati hírszerzés szerint Kim azért utazott orosz földre, hogy Putyinnal tárgyaljon arról, hogy Észak-Korea fegyverekkel és lőszerekkel támogassa meg Oroszországot az Ukrajna elleni háborúban. A nyugati információk szerint Kim mindezért cserébe az orosz hadiipar technológiáját és tetemes mennyiségű élelmiszert remél Moszkvától.

Egyes források szerint a két vezető csúcstalálkozóját valószínűleg kedden vagy szerdán tartják.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés