Hirdetés

Rendkívüli hír: kitört a harc Prigozsinék és az orosz légierő között

Garai Kitti portré Garai Kitti

A legfrissebb információk szerint tűzharc alakult ki a zsoldosok és az orosz légierő között Voronyezs térségében.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Prigozsinék elindultak Moszkva felé. Úgy tűnik, sokáig egyelőre nem jutottak, ugyanis egy komolyabb fegyveres összecsapás történt az orosz védelmi minisztérium emberei és a Wagner katonák között. A tűzharcról egy videó is felkerült a Twitteren, ezen az látszik, hogy zsoldosok légelhárító fegyverekkel lőnek az őket támadó orosz légierőre. Az orosz Telegram-csatornák tájékoztatása szerint Prigozsinék lelőtték az orosz légierő három helikopterét.

A Blikk arról is ír, hogy a puccsveszély miatt számos orosz nagyvárosban páncélos járműveket és katonákat vezényeltek az utcákra.

Mint azt lapunk is megírta, Jevgenyij Prigozsin hadat üzent az orosz védelmi minisztériumnak, és azzal fenyegette meg az orosz vezetőséget, hogy mindenkit megállítanak, akik a zsoldossereg útjába áll. Azt is megírtuk, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet intézett az orosz néphez és kijelentette, hogy árulás történt. "Amivel most szembenézünk, az árulás. Személyes érdekek vezettek hazánk elárulásához és fegyveres erőink harcához" - jelentette ki, és közölte azt is, hogy a fegyveres erők megkapták a szükséges parancsokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés