Hirdetés

Kitört a pánik: elszabadult egy oroszlán, két órán keresztül a csúcsforgalomban kószált

Nap Híre portré Nap Híre

Elszabadult kedden egy oroszlán a dél-pakisztáni Karacsi városának főútján két órán keresztül pánikot okozva a csúcsforgalomban, míg ismét be tudták fogni - közölte a helyi rendőrség.

A felnőtt oroszlánt tulajdonosa szállította a forgalmas kikötővárosban, amikor az kiszabadult. Miután egy ideig az utakon bolyongott, a vadállat egy közeli ház alagsorában húzódott meg.

"Egységeink azonnal a helyszínre siettek. Allahnak hála, biztonságban befogtuk, és senki sincs veszélyben többé" - jelentette ki Muhtjar Szumro vadvédelmi felügyelő az oroszlán befogásának helyszínén. Hozzátette, hogy a nagymacskát a hatóság egyik létesítményébe szállították, ugyanis oroszlánokat tilos lakott területen tartani.

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint a történtek hatalmas közlekedési dugót okoztak, a sajtó és a bámészkodók tömege próbált pillantást vetni az elszökött nagymacskára.

Siráz Nazír rendőrségi vezető közölte, hogy az oroszlán tulajdonosát őrizetbe vették és büntetőeljárást indítanak ellene - írja az MTI. 

Pakisztánban nem ritka, hogy tehetős üzletemberek vadállatokat tartanak magánállatkertekben, és néha ezeket közszemlére is teszik. 2017-ben Karacsiban őrizetbe vettek egy férfit, aki oroszlánját magával vitte egy éjszakai autózásra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés