Hirdetés

Borzalmas dolog történik a magyar határon, folyamatosan intézkedik a rendőrség

Nap Híre portré Nap Híre

Csaknem nyolcezren érkeztek Ukrajnából hétfőn.

Az ukrán-magyar határszakaszon 4415-en léptek be Magyarországra hétfőn, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 3494-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 31 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Az érintetteknek ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.

Jobb a helyzet a fronton az ukránok szerint

Mint azt a naphire.hu is megírta, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette, hogy az ukrajnai fronton most jobb a helyzet, mint az utóbbi három hónapban. Az ukrán elnök elismerte, hogy a hadsereg nehézségekkel küzdött a tüzérségi lőszerek hiánya, a légiblokád, az orosz nagy hatótávolságú fegyverek, valamint a nagyon sűrű dróncsapások miatt, de azt mondta: sikerült az orosz előretörést megállítani, nagy veszteségeket okozva a támadónak. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy mindez akár egy héten belül is megváltozhat, ha az ukrán hadsereg nem kap elegendő támogatást. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés