Hirdetés

Bejelentés jött a frontról: javult az ukránok helyzete, de ez bármikor megváltozhat

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrajnai fronton most jobb a helyzet, mint az utóbbi három hónapban - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a francia BFMTV televíziónak nyilatkozva.

"Ezt a friss információt adhatom önöknek: a helyzet sokat javult az utóbbi három hónaphoz képest" - fogalmazott. Elismerte, hogy a hadsereg nehézségekkel küzdött a tüzérségi lőszerek hiánya, a légiblokád, az orosz nagy hatótávolságú fegyverek, valamint a nagyon sűrű dróncsapások miatt, de azt mondta: sikerült az orosz előretörést megállítani, nagy veszteségeket okozva a támadónak. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy mindez akár egy héten belül is megváltozhat, ha az ukrán hadsereg nem kap elegendő támogatást - írja az MTI. 

Mint mondta, országa több mint ezer kilométer védelmi vonalat épít ki az orosz erők megfékezésére.

Emmanuel Macron francia elnöknek a nyugati csapatok Ukrajnába küldésével kapcsolatos felvetésére reagálva azt mondta: "amíg Ukrajna tartja magát, addig a francia hadsereg francia földön maradhat".

Oroszország mást állít

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, a moszkvai védelmi tárca arról számolt be vasárnap, hogy a kupjanszki, a donyecki és az avgyijivkai frontszakaszon is előretörtek. Az orosz hadijelentés szerint az ukrán fél a harci érintkezési vonal mentén az elmúlt nap folyamán öt ellenrohamot kísérelt meg sikertelenül és csaknem 900 katonát veszített. Közülük a legtöbben, mintegy 310-en az Avgyijivka körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

Arról is írtunk, hogy az oroszoknak most nincs miért aggódniuk, ugyanis a a litván hírszerzés elemzése szerint Oroszország még legalább két évig képes a jelenlegi intenzitással folytatni a háborút Ukrajnában a magas olajáraknak, a szankciók megkerülésének és az állami beruházásainak köszönhetően.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés