Hirdetés

Menekülnek amerre látnak, szörnyű hír jött a magyar határról

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrán-magyar határszakaszon 7997-en léptek be Magyarország területére csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4806-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

A beléptetettek közül a rendőrség 220 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 141 ember - köztük 70 gyermek - érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve - tudatta az ORFK. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon azt közölte, hogy a BRFK a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Friss hír az orosz-ukrán háború kapcsány, hogy a phenjani külügyminisztérium tagadja azt a médiajelentés, miszerint Észak-Korea lőszert szállítana Oroszországnak, valamint elítéli az Egyesült Államokat, amiért fegyvereket szállít Ukrajnának - jelentette pénteken a KCNA észak-koreai hírügynökség.

A Tokio Simbun című japán lap cikkezett korábban arról, hogy Észak-Korea lőszereket, köztük tüzérségi lövedékeket szállított Oroszországba a múlt hónapban, valamint arról, hogy a következő hetekben további szállítmányok várhatók.

"A japán média hamis értesülése, miszerint az Észak-Koreai Népi Demokratikus Köztársaság lőszereket szállított volna Oroszországba a legabszurdabb feltételezés, amely választ sem érdemel" - reagált az észak-koreai külügyminisztérium a japán értesülésekre. A minisztérium szóvivője szerint az ország álláspontja az Oroszországnak juttatott fegyverekkel kapcsolatban változatlan, vagyis azok "soha nem történtek meg".

A másik fontos fejlemény, hogy Putyint fejlelentették egyetlen szó miatt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés