Hirdetés

Rémisztő, ami a magyar határon történik - bejelentést tett a rendőrség

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint 19 ezren érkeztek Ukrajnából vasárnap.

Az ukrán-magyar határszakaszon 7071-en léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 12 284-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 134 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Friss hírek a háború kapcsán

Hivatkozás másolása

Ahogy arról korábban a naphire.hu is beszámolt, nagy dologra készül Putyin és Erdogan. Az orosz és a török elnök hétfőn az orosz fekete-tengeri üdülőhelyen, Szocsiban találkozik, hogy megvitassa az ukrán gabonaegyezmény visszaállításának lehetőségét.

Azt is megírtuk, hogy Dmitrij Medvegyev az orosz Biztonsági Tanács alelnöke vasárnap közölte, hogy idén eddig mintegy 280 ezren jelentkeztek hivatásos szolgálatra az orosz hadseregnél. Oroszország egyébként tavaly jelentette be, hogy több mint 30 %-kal, 1,5 millió főre bővíti a hadseregét. 

Telefonon tárgyalt vasárnap Volodimir Zelenszkij ukrán és Emmanuel Macron francia elnök. Zelenszkij tájékoztatása szerint a telefonbeszélgetés során megállapodás született Franciaország és francia cégek részvételéről a tervek szerint ősszel Ukrajnában megrendezendő első védelmi ipari fórumon. Tárgyaltak továbbá a gabonafolyosó működésének szavatolásáról és az odesszai régió biztonságának megerősítéséről. Zelenszkij és Macron emellett megállapodott abban, hogy országaik tárgyalásokat kezdenek a kétoldalú biztonsági garanciáktól a G7-nyilatkozat alapján.

Közben a fronton sem állt meg az élet, Olekszandr Tarnavszkij, a délkeleti szektorban harcoló ukrán csapatok parancsnoka vasárnap bejelentette, hogy az ukrán csapatok áttörték az orosz erők első védelmi vonalát Zaporizzsjánál. "Véleményem szerint az oroszok azt hitték, hogy az ukránok nem fogják áttörni ezt a védelmi vonalat. Az elmúlt több mint egy évben mindent megtettek azért, hogy ez a terület jól védett legyen"  - jegyezte meg a parancsnok. Kifejtette, hogy az orosz erők idejük és erőforrásaik 60 százalékát az első védelmi vonal kiépítésére fordították, és csak 20 százalékát a második és harmadik vonalra. Az ukrán csapatok az áttörés mindkét oldalán haladnak előre, és beépültek a visszaszerzett területekre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés