Hirdetés

Mi folyik itt? Hirtelen meghalt egy híres orosz oligarcha

Morvay Péter portré Morvay Péter

Moszkvában, mindössze 56 éves korában meghalt a „Sebhelyesarcú oligarcha” néven emlegetett orosz milliárdos.

Szergej Grisin arról lett híres, hogy 12 millió fontért eladta a kaliforniai házát Harry és Meghan részére.

Halálának okaként "agyi keringési problémákat" adtak meg, ami végzetes szepszishez vezetett, írja a The Sun.

Grisin 2020-ban már konfliktusba került Putyin elnökkel és azt kérte Donald Trump akkori elnöktől, hogy adjon neki amerikai útlevelet, mondván: 

„Biztonságban akarok lenni.”

„Jelenleg egyfajta tűz alatt állok Oroszország bűnözői világa részéről... Oroszország vezető kormánytisztviselői részéről is” – írta akkor az elnöknek.

Az oligarcha élete utolsó éveit azonban mégis Oroszországban töltötte, miután eladta amerikai birtokát a hercegi párnak.

Grishin 2009-ben vásárolta meg a Rock Chateau of Riven néven ismert kastélyt héthektáros telekkel, medencével, teniszpályával, vendégházzal és egy lenyűgöző főépülettel.

Ezt a kaliforniai birtokot vette Harry és Meghan az orosz oligarchától
Ezt a kaliforniai birtokot vette Harry és Meghan az orosz oligarchától The Sun

Amikor a hercegi pár Los Angelest a közeli Santa Barbara-i Montecitóra cserélte, ezt az ingatlant választották, amely olyan A-listás sztárok szomszédságában van, mint Oprah Winfrey és Ellen DeGeneres.

Grishin a „Sebhelyesarcú„ becenevet azért kapta, mert volt egy másik kúriája, ahol a legendás 1983-as Al Pacino-filmet forgatták.

Az orosz mágnás a RosEvroBank korábbi társtulajdonosa volt - és egyszer azzal dicsekedett, hogy az 1990-es években állítólag 60 milliárd dolláros csalással térdre kényszerítette az orosz bankrendszert.

Egy másik csalása során láthatatlan tintát használt a csekkeken. 

Miközben az orosz oligarcha a moszkvai kórházban haldoklott, Harry és Meghan nagyszabású partit tartott a korábbi otthonában lányuk, Lilibet keresztelője alkalmából. 

A március 3-ai alkalomra a királyi család tagjai is meghívást kaptak, de Harryék hiába hívták III. Károly királyt, nem ment el az unokája keresztelőjére.

Károly a koronázás kapcsán is ravasz csapdát állított, Harry és Meghan távolmaradhat a májusi ceremóniától.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés