Hirdetés

Nem vicc: jön a penge nélküli svájci bicska

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Önnek is van klasszikus, piros nyelű svájci bicskája? Ezt a modellt talán hamarosan elfelejthetjük, a gyártó ugyanis a multifunkciós szerszám új változatán dolgozik, amelynek - kapaszkodjon meg - nem lesz pengéje.

„A pengék nélküli zsebszerszámok kifejlesztésének korai szakaszában vagyunk” - mondta a svájci Victorinox cég szóvivője a CNN-nek, hozzátéve, hogy ezek inkább kiegészítik majd a multifunkciós szerszámok meglévő kínálatát, mintsem hogy helyettesítenék azokat. 

„Mivel márkánk középpontjában az innováció áll, folyamatosan figyelünk fogyasztóinkra és igényeikre; és elismerjük, hogy van igény a Swiss Army Knife (magyarul svájci bicska) ismert funkcionalitására, sokoldalúságára a speciálisabb területeken és helyzetekben” - mondta a szóvivő.

A CNN megkereste a Victorinoxot, miután a vállalat vezérigazgatója, Carl Elsener Jr. a svájci Blick médiának elmondta, hogy aggódik a késekkel kapcsolatos egyre szigorúbb szabályozás miatt számos piacon.

A késes bűncselekmények elterjedtsége miatti növekvő aggodalom következményeképp például a brit kormány új jogszabályokat fontolgat a pengés tárgyakra vonatkozóan, és maga Elsener is utalt az ország szabályaira.

„Angliában vagy bizonyos ázsiai országokban néha csak akkor szabad kést hordani, ha az a munkád végzéséhez vagy a szabadban való működéshez szükséges” - mondta Elsener. „A városban azonban, amikor az ember iskolába, moziba vagy vásárolni megy, a zsebkés viselése szigorúan korlátozott”.

Elsener arra hivatkozott, hogy egyes országokban a késeket inkább tekintik fegyvernek, mint szerszámnak, és elárulta, hogy a vállalat új eszközökön dolgozik bizonyos sportokhoz vagy szabadtéri tevékenységekhez, például a kerékpározáshoz.

„Van egy klassz eszköz a kerékpárosok számára. Sőt, már van egy kifejezetten golfozóknak szánt eszköz is a kínálatunkban” - mondta. „A kerékpárosoknak valószínűleg speciális szerszámokra van szükségük, de nem feltétlenül pengére”.

1884 óta a zsebünkben

Hivatkozás másolása

A Victorinox termékcsaládot 1884-ben alapította Karl Elsener, és a cég - amely a pajzsban lévő kereszt emblémájáról híres - generációkon keresztül öröklődött.

Az elmúlt években a vállalat új termékcsaládokat dobott piacra, például zoknikat, órákat és illatszereket, mivel megpróbálta ellensúlyozni a svájci valuta, a frank erősödése okozta nyomást.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés