Hirdetés

Harryék hiába hívták III. Károly királyt, nem ment el az unokája keresztelőjére

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Harry herceg és Meghan bejelentették, hogy megkeresztelték a lányukat, ráadásul most először hivatkoztak rá hercegnőként. 

A lehető legnagyobb titokban, a múlt hétvégén tartották meg Lilibet Diana keresztelőjét, méghozzá a sussexi hercegi pár kaliforniai otthonában. Az eseményt szűk családi körben ünnepelték, alig néhány meghívott vendéggel. A keresztelést John Taylor tiszteletes celebrálta.

A pár közleménye szerint a 21 hónapos kislányt március 3-án, azaz múlt pénteken keresztelték meg, amin jelen volt Meghan Markle édesanyja is, illetve Lilibet keresztapja, Tyler Perry színész. A keresztanya kilétét azonban nem hozták egyelőre nyilvánosságra. Bár a hírek szerint Harryék meghívták III. Károly királyt, Kamilla királynét, Vilmos herceget és Katalin hercegnét is, ám ők nem voltak jelen az eseményen.

Azonban a közleménynek mégis az volt a legérdekesebb része, hogy a kislányra hercegnőként hivatkoztak. Archie és Lilibet korábban nem viselték a rangot, mindketten a Mountbatten-Windsor vezetéknevet kapták. A törvény értelmében csak az uralkodó gyerekei, unokái jogosultak a herceg és hercegnő megszólításokra. Az 1917-es törvénynek köszönhetően Harry és Meghan gyermekei már viselhetik a titulust - írja az ELLE.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés