Hirdetés

Orbán Viktor mindent mozgósít, példátlan bejelentés készül

Nap Híre portré Nap Híre

Orbán Viktor irgalmatlanul megtolta ezt a hetet. A Nap Híre is beszámolt arról, hogy az EU vezetői csütörtökön aggodalmuknak adtak hangot a pletykák miatt, amelyek szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök - az EU soros elnökségének élén - Moszkvába készül utazni, Charles Michel, a Tanács elnöke pedig úgy fogalmazott, hogy erre "nincs felhatalmazás".

Írtunk arról is, hogy a Orbán Viktor gépe Moszkva felé vette az irányt. alig néhány nappal azután utazik Moszkvába, hogy Kijevbe látogatott, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott.

Végül kiderült, hogy a hír igaz volt: békemissziója keretében Orbán Viktor miniszterelnök Moszkvába érkezett - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

 

Eközben egyre nagyobbra duzzad Orbán Viktor és szövetségesei EP-frakciója, erről itt és itt írtunk.

Közben a héten már másodszor ülésezik a kormány, hétfőn pedig a Kormányinfón Gulyás Gergely vezetésével be is számolnak arról, milyen döntések születtek.

Vasárnap sem állunk meg! – írta Orbán Viktor miniszterelnök új bejegyzésében. A kormányfő képeket is közzétett a mai, soron kívüli kormányülésről, Kormányülés Extra címmel - írja a Blikk.

A héten már volt szerdán egy kormányülés. Orbán Viktor kormányfő aznap reggel a Karmelita kolostorban fogadta Thérese Blanchet-t, az Európai Tanács főtitkárát, aki részt vett az Európai Unió Tanácsa soros magyar elnökségének első kormányülésén.

A mai kormányülés után azonban különleges időpontban, hétfő délelőtt tart Kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Itt várhatóan beszámolnak a legfrissebb kormányzati döntésekről: szó lehet benzinárakkal és a repülőtéri gigakésésekkel kapcsolatos intézkedésekről, valamint a kormányfő kijevi és moszkvai tárgyalásairól is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés