Hirdetés

Orbán Viktor megrendülten nyilatkozott a kijevi gyerekkórház elleni támadásról

Nap Híre portré Nap Híre

A miniszterelnök a Facebookon tett közzé posztot a kegyetlen orosz támadásról.

A Nap Híre is beszámolt arról, hogy Orbán Viktor Kijevben, majd Moszkvában járt "békemissziója keretében. 

Közben az oroszok példátlanul kegyetlen támadást hajtottak végre egy kijevi gyerekkórház ellen és több más ukrán város ellen. A legfrissebb információk szerint a támadásban 31 ember veszítette életét.

A miniszterelnök szerint a támadás igazolta a félelmeiket: az orosz-ukrán háború kegyetlensége

Orbán Viktor is megszólalt a hétfői, a kijevi gyerekkórházat ért támadásról. A miniszterelnök szerint szintet lépett a háború kegyetlensége, és "pontosan ezért kezdtek békemisszióba 9 nappal ezelőtt."

A miniszterelnök Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy "a Kijev elleni tragikus és szörnyű támadás igazolta a félelmeiket: ahogyan az várható volt, az orosz-ukrán háború kegyetlensége szintet lépett."

Pontosan ezért kezdtünk békemisszióba 9 nappal ezelőtt – tette hozzá a Blikk szerint.

A magyar miniszterelnök úgy gondolja, hogy a növekvő háborús szenvedésnek arra kellene sarkallania a világhatalmakat, hogy "feladják a háborúpárti politikát, és helyette egy békepárti politikával elvezessék Oroszországot és Ukrajnát a tűzszünethez és a béketárgyalásokhoz."

Hozzátette, szerinte "csak így előzhetjük meg azt a ma még beláthatatlan mértékű pusztítást, amely előttünk áll a következő hónapokban."

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés