Hirdetés

Rendkívüli bejelentést tett Orbán Viktor a háborúról

Nap Híre portré Nap Híre

Mi ki fogunk maradni ebből a háborúból, Magyarország a béke szigete marad, mind a közbiztonság, mind a szociális biztonság, mind a háború tekintetében - jelentette ki a miniszterelnök pénteken Berlinben, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, figyelmeztetve azonban: Manfred Weber személyében egy magyarellenes vezető van az Európai Néppárt élén.

Orbán Viktor emlékeztetett, az európai választáson az emberek világosan elmondták: nem akarják, hogy Magyarország részt vegyen a háborúban. Hozzátette: sikerült megállapodnia a NATO főtitkárával, hogy Magyarország nem vesz részt a NATO ukrajnai missziójában sem pénzzel, sem fegyverrel, sem katonával.

A háborús nyomás jelen pillanatban nem a NATO-ból jön, hanem innen, Európából, ezt a csatát Brüsszelben kell megvívni - jegyezte meg.

A békepárt nyert Magyarországon, és a brüsszeli háborúpártiak azonnal egy korábban példátlannak mondható bírságot vágtak a nyakunkba - idézte fel, hozzátéve, szoros összefüggés van a migrációs bírság és a háború és béke kérdése között.

Orbán Viktor jelezte azonban: munkacsoportokat állítottak fel ennek kivédésére, és már látni a megoldásokat, hogy azokkal fizettessük meg ezt a bírságot, akik a migráción és a háborún a legtöbbet keresik.

(MTI)

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés