Hirdetés

Orbán Viktornak van egy jó terve, hatalmas bejelentést tesz a kormány

Nap Híre portré Nap Híre

Orbán Viktor a TV2-nek adott interjút kedd este, ahol bejelentette azt is, hogy szerdán be fogja mutatni a nagy tervét a magyar gazdasággal kapcsolatban.

A miniszterelnök az interjúban elsősorban arról beszélt, hogy Magyarországnak sikerült megvédenie magát. "Öt nagy árvizet vezényeltünk le, olyan még nem volt, hogy átvágjuk a gátat, és kiengedjük a vizet, most a Lajtánál ez történt" - emelte ki a kormányfő, majd kijelentette, hogy "Magyarország megvédte magát.” Kitért arra is, hogy az apadással lehetnek még gondok. 

Arról is beszélt, hogy a Duna felső szakaszain, a Dunakanyar térségében, Esztergomnál és a Szigetközben a legnehezebb általában a védekezés, ezért ezekben a térségekben további gátépítések várhatók - írta meg a HVG

Orbán Viktor azt is kijelentette, hogy a következő napokban a közegészségügyi rendrakásra van szükség a gátak elbontása során. Mint mondta, keletkezett mezőgazdasági kár is, de a legnagyobb tételt a védekezés költségei jelentik, ilyenkor "vastagon fognak a ceruzák. Az esetleges árvízkárok utáni uniós támogatással kapcsolatban azt mondta, "Brüsszelben az ilyen célokra szánt pénz olyan bizonytalan, mint a kutya vacsorája". Hozzátette, ki kell tudnunk fizetni az árvízvédelem költségeit, de ha utána valaki fizetni akar, azt tisztelettel megköszönjük.

Orbán Viktornak van egy jó terve a magyar gazdasággal kapcsolatban

Hivatkozás másolása

Gönczi Gábor egyik kérdésében kitért arra, hogy a magyar gazdaság európai viszonylatban jól teljesít, amire válaszul Orbán Viktor elmondta, hogy a szomszédunkban fájdalmas és abszurd háborút vívnak, de szerinte ettől függetlenül is zajlik egy világgazdasági átalakulás, amelyben Európa nem jár élen. A miniszterelnök szerint a következő 1-2 hónapban ez lesz a legfontosabb kérdés.

Nekem van egy jó tervem, ezt holnap be fogom mutatni

- jelentette ki Orbán, utalva a Nemzeti Közszolgáltati Egyetem mai eseményére. A kormányfő szerint volt már kettészakított világgazdaság, és most is ezt építik. Arra akarják rávenni az országokat, hogy vagy ide, vagy oda álljanak, de Magyarországnak ezt nem szabad elfogadnia a miniszterelnök szerint. "Ha meg tudjuk akadályozni az elszigetelődést, akkor Magyarország sikeres lesz" - fűzte hozzá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés