Hirdetés

Rendkívüli hír: amíg mi aludtunk, Orbán Viktor 68 milliárd forintot csoportosított át

Nap Híre portré Nap Híre

A csütörtök esti Magyar Közlönyből derült ki, hogy Orbán Viktor 68 milliárd 177 millió forintnyi átcsoportosítást rendelt el a költségvetésben egy kormányrendelettel. Az átcsoportosításból jut a rendőrségnek, víziközmű-fejlesztésre, útépítésre és egyházi fejlesztési célokra is - szúrta ki az mfor.hu.

A négy intézkedésből álló csomag egyike a Központi Maradványelszámolási Alapból utal ki majdnem 35,7 milliárd forintot, ennek több mint felét, 18,7 milliárd forintot a rendőrség dologi kiadásainak fedezetére fogják költeni, 7,25 milliárd forintot közútfejlesztésre fordítanak, 4,7 milliárd a Pénzügyminisztérium Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságán keresztül működési kiadásokra megy el, csaknem 2 milliárd forintot pedig a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda infokommunikációs szolgáltatásokra fordít majd - írja a lap, hozzátéve, hogy ezek mellett a sportingatlanok kiadásaira is jut 300 millió forint. 

Az Energiaügyi Minisztérium a rezsikasszából részesül 25,4 milliárd forinttal, ebből 640 millió forint az ipari fogyasztók rezsitámogatásra megy el, 24,7 milliárd forintból pedig a Víziközmű-fejlesztési és Ellentételezési Alap kiadásait fedezik.

A Pénzügyminisztérium 7 milliárdos tartalékából egyházi működési, program és fejlesztési támogatásokat finanszíroznak, míg a Miniszterelnökség tartalékából 16 millió forint jut a Bethlen Gábor Alapba.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés