Hirdetés

Nincsenek szavak: öngyilkos lett a fesztiválon elkövetett Hamász-mészárlás 22 éves túlélője

Nap Híre portré Nap Híre

Éppen a 22. születésnapján találták holtan a lakásából Shirel Golant, a Nova zenei fesztiválon történt mészárlás egyik túlélőjét.

Öngyilkos lett a a fesztiválon elkövetett Hamász-mészárlás 22 éves túlélője, Shirel Golan. A fiatal lányt otthonában találták meg, a halálának híre pedig éppen egy nagyszabású táncrendezvényen derült ki, amelyet vasárnap este egyszerre tartottak Tel-Avivban és Londonban, hogy pénzt gyűjtsenek a fesztiválok túlélőinek pszichológiai támogatására.

Családja szerint Golan poszttraumában szenvedett az október 7-i fesztiválon átélt szörnyű események miatt. Mint ismert, Izrael ellen minden képzeletet felülmúlóan bestiális támadást indított a Hamász terrorszervezet tavaly október 7-én. A Gázai övezetet uraló Hamász terroristái szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak közel 1200 halálos áldozata van és a Hamász 250-nél is több túszt is ejtett, közülük Izrael szerint körülbelül 132-en maradtak az ostromlott Gázában. 

Golan családja azt állítja: nem kaptak megfelelő segítséget az állami hatóságoktól ahhoz, hogy a fiatal lány megkapja a szükséges pszichológusi kezeléseket, melyek segítettek volna feldolgoznia az átélt drámai eseményeket - írja a neokohn.hu.

Golan testvére, Eyal elmesélte, hogy október 7-én testvéreivel együtt igyekeztek segíteni a fiatal lánynak elmenekülni a területről, akit végül egy rendőr mentett meg, aki Kfar Maimonba vitte. Eyal szerint húga az eset után komoly traumás tüneteket mutatott, teljesen elzárkózott a külvilágtól. Golan kétszer is kórházba került, de a család szerint hivatalosan soha nem ismerték el a Nova Music Festival incidens poszttraumás áldozataként.

"Az állam tehet a haláláról” – hangsúlyozta Eyal, hozzátéve: "Ha az állam nem ébred fel, még több ilyen eset lesz". Felszólította a hatóságokat, hogy növeljék a tudatosságot és javítsák a trauma túlélőinek kezelését, hogy a jövőben megelőzzék a hasonló tragédiákat.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés