Hirdetés

Drámai pillanatok Budapesten: többen küzdöttek a nő életéért

Nap Híre portré Nap Híre

Éppen férjével autózott, amikor rosszul lett, a férfi és több járókelő is hősiesen kivette a részét a mentésből.

Az Országos Mentőszolgálat időről időre érdekes esetekről vagy éppen szívmelengető pillanatokról számol be. Megírtuk, hogy nemrég bocsánatkérő levelet kaptak egy zaklatott telefonálótól, de írtunk az életmentők "csodafegyveréről" is, egy gumikesztyűből készült polipról. De előfordult, hogy a mentősöknek fel kellett hívni a magyarok figyelmét: ne játsszanak Doktor House-t. 

Most egy hősies életmentésről számolnak be: hétfő délután kocsiban utazott férjével egy 55 év körüli nő Budapesten, a férj azonban arra lett figyelmes, hogy kedvese nem válaszol neki, majd furcsán vette a levegőt, így rögtön félreállt. 

Több járókelő azonnal a pár segítségére sietett, a rémült férfivel mentőt hívtak, majd a menetirányító utasításai szerint az autóból kiemelték és megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett. 

A telefonos instrukciók alapján a bejelentők rögtön megkezdték az újraélesztést, miközben egyikük egy közeli irodaépületbe rohant félautomata defibrillátorét. A helyszínre érkező mentősök emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés