Hirdetés

A mentősök árulták el, mit művelnek a magyarok - és kérik, hogy fejezzék be

Nap Híre portré Nap Híre

Rengeteg bizarr esettel találkoznak nem csak a sérülések, de a segítségnyújtás terén is.

Az Országos Mentőszolgálat időről időre érdekes esetekről vagy éppen szívmelengető pillanatokról számol be Facebook-oldalán. Megírtuk, hogy nemrég bocsánatkérő levelet kaptak egy zaklatott telefonálótól, de írtunk az életmentők "csodafegyveréről" is, egy gumikesztyűből készült polipról. 

Most az OMSZ az elsősegélynyújtással kapcsolatban posztolt, nem is akármit. Mint írják, érdemes megtanulni az elsősegélynyújtás helyes lépéseit, ahelyett, hogy különböző filmekből és sorozatokból szerzett tudásunkat próbálnánk kamatoztatni baj esetén. 

A mentők máig számos olyan esettel találkoznak, amikor a jószándékú segítségnyújtó orvosi diplomáját a Vészhelyzet, vagy a Dr. House nézésével szerezte. Előfordult már, hogy szívószállal próbáltak gégemetszést végrehajtani egy ittas fiatalember ellátása érdekében, de arra is volt példa, hogy egy film hatására az otthoni varrókészlet segítségével szerették volna ellátni egy idős hölgy sebeit (nem meglepő módon az említett beavatkozások egyike sem járt sikerrel).

Hasonlóan járt egy húsz év körüli férfi is a napokban, aki labdázás közben sérült meg. Egy barátja felajánlotta a sérültnek, hogy helyrehozza kificamodott vállát, hiszen pontosan tudja hogyan kell csinálni. A perceken át tartó próbálkozással (amely a sérült végtag ütésével, rángatásával és többszöri falhoz lökésével járt) azonban még több sérülést és rengeteg fájdalmat okozott barátjának, így végül inkább mentőt hívtak. A segítőkész barát az életmentők kérdésére, hogy mégis honnan szerezte bizonygatott szaktudását, azt válaszolta, hogy a Halálos fegyver című filmből, Mel Gibsontól tanulta az eljárást. 

"A fikció maradjon a szórakozásé, valós gyakorlati tudásért pedig gyere el a mentők Hősképzőjére!" - írják.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés