Hirdetés

Hatalmas sikert ért el az Országos Mentőszolgálat, ebben is világelsők vagyunk

 portré

Az Országos Mentőszolgálat világelső a helyszíni stroke-ellátásban.

A szolgálat a közösségi oldalán arról számolt be, hogy idén is elnyerték az Angels díj legmagasabb, gyémánt fokozatát a stroke-esetek  korszerű és magas színvonalú prehospitális ellátásáért. Mint írták, a díjakat a Magyar Stroke Társaság XVII. kongresszusán, ünnepélyes keretek közt adták át pénteken, Siófokon. 

A magyar mentők szakmai teljesítményének nemzetközi elismerésére szeptember közepén kerül sor Barcelonában. A magyarországi mentőellátás stroke-betegekre vonatkozó hatékonyságát és színvonalát a nemzetközi szakmai szervezetek folyamatosan és régiónként is vizsgálják. Az értékelés kiterjed a stroke-gyanús betegek helyszíni mentőellátására, illetve a kórházba szállítás megszervezésének összes elemére is

- olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzésében, amelyben megjegyezték azt is, hogy a legfrissebb értékelés, az elmúlt évi közel 30 ezer friss stroke-eset mentőellátási adatainak elemzése alapján az Országos Mentőszolgálat a nemzetközi szervezettől az ország teljes területén, vagyis mind a hét magyarországi régióban gyémánt fokozatú minősítést kapott. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés