Hirdetés

Rémálom hír jött minden nyugdíjra készülő magyarnak

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Izgatottan figyelik a magyarok

Hivatkozás másolása

Korlátozza a betéti kamatokat a Magyar Nemzeti Bank, ami sokakat kifejezetten rosszul érinthet, főleg azokat, akik a nyugdíjra spórolnak.

Miután végre elkezdték a mínuszból ledolgozni a hátrányukat az önkéntes nyugdíjpénztárak, itt az újabb döfés: 2023. március 31-ig a befektetési vállalkozások, pénztárak, lakástakarékpénztárak, biztosítók, befektetési alapok és a legalább 20 millió forintot elhelyező lakossági ügyfelek a kereskedelmi bankoknál mostantól elhelyezett betétjeik után nem kaphatnak magasabb kamatot a 3 hónapos diszkont kincstárjegy kamatánál. 

Az is kiderül az azenpenzem.hu cikkéből, hogy a betétkamatokra vonatkozó korlátozás a bankok és vállalatokra, illetve a külföldi befektetőkre nem vonatkozik. Vagyis ez annyit tesz a lap szerint, hogy a pénz egészen nyugodtan belefolyhat a magas kamatozású betétbe. Viszont éppen azt a lakosságot zárják ki a lehetőségből, akik a kisebb megtakarításaikat szervezett formában (lakástakarék, befektetési jegyek, nyugdíjpénztárak) gyarapítanák. 

Bár elméletileg a 20 millió forint alatti összeggel rendelkező magánszemélyek is kaphatnak ilyen kamatot, a lap arra figyelmeztet, hogy ez csak a kormányközeli vállalkozók kiváltsága.

Most sokáig nem jön nyugdíj

Hivatkozás másolása

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, bár sokan örülhetnek annak, hogy már december első napjaiban a kezükben tarthatják a nyugdíjukat, ám ezután sokkal többet kell majd várni a következő kifizetésre, ami csupán 2023. január 12-e környékén lesz esedékes.

Ha még csak tervezi a nyugdíjas éveit...

Hivatkozás másolása

... akkor bizony oda kell figyelnie arra, hogy mi is az a szolgálati idő, valamint arra is, hogy azt hogyan lehet elszámolni. Összefoglaló cikkünkben erre is kitértünk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés