Ezt megemlegetik: sokáig nem kapnak pénzt a nyugdíjasok

Garai Kitti portré Garai Kitti

Már december első napjaiban kézhez kapják a pénzüket a nyugdíjasok, ám utána legalább másfél hónapig, azaz január közepéig nem kapnak semmit, így jól be kell osztaniuk azt, ami érkezik. 

Mint azt a Naphíre is megírta, a november nyugdíjkorrekció és prémium már megérkezett a szépkorúakhoz, ami karácsony előtt nagy segítség lehet számukra. Azonban jól meg kell fontolniuk, mire mennyit költenek, hiszen a következő havi nyugdíjat már december első napjaiban megkapják, utána pedig már csak 2023-ban, január közepén áll pénz a házhoz. Ez legalább másfél hónapot jelent, ami bizony megterhelő lehet a nyugdíjasoknak. 

Bár már megszokhatták a nyugdíjasok, hogy decemberben előbb érkezik a pénz, ám a mostani helyzetben, a brutális infláció, az egekbe szökő élelmiszerárak és a megemelkedett rezsiköltségek miatt most még inkább szükség van spórolásra, ugyanis január még nagyon messze van. 

Ekkor érkezik a decemberi utalás

Hivatkozás másolása

Az év végén hivatalosan december 2-án, pénteken történnek meg az utalások, a postai kifizetés pedig mindenki számára egyedi dátummal érkezik. Az idősek a pontos dátumnak a postai nyugdíj kifizetési naptárban tudnak utánanézni. 

Januárban csak a hónap közepe felé kezdik utalni a pénzt

Hivatkozás másolása

Ha minden változatlan marad, akkor a 2023. januári nyugdíjat várhatóan 12-én kapják meg a szépkorúak.

A 13. havi nyugdíj is érkezik jövőre, de az még később, mint a januári nyugdíj

Hivatkozás másolása

Ha minden az eddigi ütem szerint zajlik, várhatóan a februári utalással egyidőben, várhatóan február 12-én utalják a 13. havi nyugdíjat - adta hírül a Pénzcentrum. 

Ez is érdekelhet