Hirdetés

Nyugdíjasok figyelem! Nagyon fontos dolog derült ki a nyugdíjkorrekció kapcsán

Nap Híre portré Nap Híre

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Tranzit Fesztiválon ismertette a friss előjelzést a várható inflációról. "A fogyasztói árak növekedése augusztusban 16, szeptemberben 11-12, októberben 9-10, novemberben 8, decemberben pedig 7 százalékos lesz” - közölte a miniszter. 

Ezek alapján éves átlagban a 17 és fél százalékot is meghaladhatja az infláció idén. Vagyis legalább két és fél százalékkal magasabb lehet, mint amennyivel a kormány eddig számolt - írja az rtl.hu. A portál szerint ha így lesz, akkor egy átlagos nyugdíjas 51 forinttal kaphat többet novemberben a visszamenőleges korrekció miatt. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter június végén arról beszélt, hogy akár még a 15%-os inflációs célkitűzés is megalapozott lehet. "Ha valamivel efölött lesz, akkor pontos elszámolással tartozunk a nyugdíjasoknak" - jelentette ki. 

Mint ismert, a törvény szerint novemberben jár korrekció a nyugdíjasoknak, ha magasabb az infláció a tervezettnél. A Nyugdíjas Szervezetek Érdekegyeztető Tanácsa viszont már a múlt hónapban visszamenőleges emelést követelt, miután kiderült, hogy a vártnál lassabban csökken az infláció.  

"Az, hogy ilyen hosszú ideig a nyugdíjasok hiteleznek a kormánynak, nem fogadható el. Különösen a legalacsonyabb ellátást kapóknál okoz ez nagy problémát, akiknek semmi tartalékuk nincsen és egyik hónapról a másikra élnek" – mondta a csatornának Juhász László, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának alapító elnöke.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés