Hirdetés

Ez az, amire több millió magyar nyugdíjas várt: megszólalt az Orbán-kormány

Nap Híre portré Nap Híre

Nagyon úgy tűnik, hogy lassan pont kerülhet egy fontos ügy végére.

Korábban többször is írtunk arról, hogy sok nyugdíjas van nehéz helyzetben Magyarországon: a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján egyre növekszik a nyugdíjasként munkát vállaló magyarok száma, A Nyugdíjas Parlament idén 3,5 százalékos nyugdíjemelésre számít a kormánytól, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ezzel kapcsolatban nemrég azt mondta: a nyugdíjak ügyében kötelezettségük van és az "infláció a tervezettnél valamivel magasabban alakult".

A kormány amikor frissíti inflációs várakozását az idei évre az első 8 hónap inflációs adata alapján, akkor milyen új prognózist mond be. Ha 15%, vagy az alattit, akkor nem kellett volna kifizetni a visszamenőleges emelést novemberben, ha viszont 15% felettit, akkor törvényi kötelezettsége pluszt adni a nyugdíjasoknak.

A Portfolio azt írja, hogy Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tegnapi bejelentése szerint a kormány mostani várakozása szerint 17,5-17,7% lehet. Ez pedig meghaladja az év elejei 15%-os inflációs prognózist, valamint a nyugdíjemelés 2023-as mértékét.

Ez alapján szinte biztosra vehető, hogy a kormány hamarosan dönt a visszamenőleges nyugdíjemelésről, amelyet szokás szerint novemberben fizethet ki a 2,5 millió érintettnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés