Hirdetés

Még valaki belerúgott a botrányba keveredett Novák Katalinba

Nap Híre portré Nap Híre

"Van, aki pedofil bűnözők kitüntetését vonja vissza. Van, aki a bűntárs büntetését" - írta Karácsony Gergely.

Fotó: Facebook

Ahogy a Naphire.hu is beszámolt róla, Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este benyújtotta a parlamentnek az alaptörvény tizenharmadik módosításáról szóló javaslatot, amelynek elfogadása esetén a köztársasági elnök nem gyakorolhatja egyéni kegyelmezési jogát a kiskorúak sérelmére elkövetett szándékos bűncselekmények esetén. Minderre azután került sor, hogy Novák Katalin köztársasági elnöktől kegyelmet kapott az a férfi, aki a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyetteseként éveken át eltusolta főnöke pedofil bűncselekményeit.

Novák Katalin az ATV kérdésére, miszerint megbánta-e a kegyelmi kérvény aláírását, megfordult-e a fejében, hogy lemond, és kész-e megindokolni a döntését,  azt válaszolta: a pedofilok elleni szigorúbb fellépésnek, a pedofilok nyilvántartásának a bevezetésének ő volt az egyik leghangosabb élharcosa annak idején. Hangsúlyozta: az elmúlt napokban egy olyan politikai kampánynak vagyunk tanúja, ami rengeteg valótlan állítást tartalmaz. Minden kegyelmi döntés a természeténél fogva megosztó, és ő az elé terjesztett több száz kérvényről minden esetben igyekszik a leginkább körültekintően dönteni.

Most Karácsony Gergely főpolgármester is megszólalt a köztársasági elnök botrányt keltő kegyelmi döntése kapcsán. Facebook-posztjában arról írt, hogy főpolgármesterként nem bújt ki egy korábbi elismeréssel kapcsolatos döntés alól, amikor kiderült, hogy az érintett pedofil bűncselekményeket követett el.

2015-ben az akkori fideszes fővárosi vezetés Bárczy István-díjjal tüntette ki V. Jánost, a bicskei gyermekotthon vezetőjét, akit később pedofil bűncselekmények miatt elítéltek. Ám Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára a Fővárosi Közgyűlés 2019-ben visszavonta ezt a kitüntetést - idézi fel a 24.hu

"Hát, igen. Van, aki pedofil bűnözők kitüntetését vonja vissza. Van, aki a bűntárs büntetését" – írta Karácsony Novák Katalin kegyelmi döntéséről.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés