Hirdetés

Kiszivárgott: közülük kerülhet ki Novák Katalin utódja

Nap Híre portré Nap Híre

Hatalmas közvélemény-kutatás kezdődött Novák Katalin lemondása után, melyben Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Navracsics Tibor, Merkely Béla és Maróth Miklós ismertségét és népszerűségét is vizsgálják.

Az Index információi szerint hétfőn délután – kormányközeli alapítványi megbízásából – egy 4-5 ezer kérdőíves, nagy mintás közvélemény-kutatást kezdtek el lekérdezni országszerte, melynek fő célja, hogy megtudják a lakosok véleményét a lehetséges köztársasági elnökjelöltekről és egyéb közéleti kérdésekről - szemlézte a 24.hu. Kiderült az is, hogy a telefonos lekérdezések során Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Navracsics Tibor, és Merkely Béla mellett Maróth Miklós professzor ismertségét és népszerűségét is vizsgálják. 

A közvélemény-kutatásban több közéleti és gazdasági témát is érintenek, az információk szerint a kérdezőbiztosok arra is kíváncsiak voltak, hogy a megkérdezettek mit szólnának ahhoz, ha Varga Mihály jelenlegi pénzügyminiszter lenne a Magyar Nemzeti Bank következő elnöke.

Mint azt a Naphire.hu is megírta, Novák Katalin köztársasági elnöktől kegyelmet kapott az a férfi, aki a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyetteseként éveken át eltussolta főnöke pedofil bűncselekményeit - zaklatási eseteket, illetve szexuális kényszerítések tucatjait. A botrányos kegyelmi ügybe Novák Katalin és Varga Judit is belebukott, mindketten lemondtak. Lapunk arról is írt, hogy amíg az Országgyűlés meg nem választja az új köztársasági elnököt, addig Kövér László, az Országgyűlés elnöke lesz Magyarország ideiglenes államfője. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés