Hirdetés

Nincs több titok: kiderült, miről beszélt Orbán és Putyin

Nap Híre portré Nap Híre

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke pénteken közös sajtótájékoztatót tartottak Moszkvában. 

A Nap Híre is beszámolt arról, hogy az EU vezetői csütörtökön aggodalmuknak adtak hangot a pletykák miatt, amelyek szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök - az EU soros elnökségének élén - Moszkvába készül utazni, Charles Michel, a Tanács elnöke pedig úgy fogalmazott, hogy erre "nincs felhatalmazás".

Írtunk arról is, hogy a Orbán Viktor gépe Moszkva felé vette az irányt. alig néhány nappal azután utazik Moszkvába, hogy Kijevbe látogatott, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott.

Végül kiderült, hogy a hír igaz volt: békemissziója keretében Orbán Viktor miniszterelnök Moszkvába érkezett - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke pénteken közös sajtótájékoztatót tartottak Moszkvában. Putyin azt mondta, érti, hogy nem csak partnerükként, hanem az EU soros elnökeként látogatott el hozzá a miniszterelnök - írja az Economix.

Vlagyimir Putyin azzal folytatta, számít rá, hogy Orbán megosztja az álláspontját, továbbá az uniós partnerek álláspontját. Hozzátette, kész megvitatni az ukrajnai háború árnyalatait a magyar miniszterelnökkel.

Orbán a Kremlben arra emlékeztetett, hogy a két vezető már legalább tízszer találkozott egymással, ugyanakkor ez az alkalom különlegesebb, mint a korábbiak. „Nagyon hálás vagyok, hogy még ilyen nehéz körülmények között is hajlandóak voltak fogadni engem" – mondta. Hozzátette, Magyarország hamarosan az egyetlen olyan uniós ország lesz, amely minden féllel tárgyalhat az orosz-ukrán háborúban. Ez a mondat láthatólag mosolyt csalt ki Putyinból.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés