Hirdetés

Nagyon durva utóélete van Nicki Minaj botrányának, iszonyúan kiakadtak a rajongók

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Feldühödtek Nicki Minaj rajongói, miután az amerikai rapper manchesteri koncerjét a Co-op Live Arénában az utolsó pillanatban lefújták, miután letartóztatták az amszterdami Schiphol repülőtéren.

Minajt könnyű kábítószer exportjának gyanújával tartóztatták le, majd 350 eurós pénzbírsággal sújtották. Ezt követően azonban engedélyezték a holland hatóságok, hogy tovább folytassa az útját. A művésznő azonban mégsem ért időben Manchesterbe a szombati koncertjére, amit így az utolsó pillanatban elhalasztottak. Ennek természetesen rengetegen nem örültek, ugyanis az utolsó pillanatig mintegy 20 ezer embert várta, hogy a sztár színpadra lépjen - adta hírül a BBC.

A várakozó rajongók között volt a 18 éves Imogen Pope is, aki a merseyside-i Newton-le-Wilowsból utazott Manchesterbe, hogy élőben láthassa a kedvencét. Elég dühös vagyok. 150 fontot költöttem a jegyemre, és még szabadságot is kivettem erre az egy napra. Körülbelül három órát ültünk a helyünkön, vártuk, hogy elkezdődjön a koncert, majd bejelentették, hogy elmarad. Teljesen ki vagyok borulva" - emelte ki a fiatal lány.

Hasonló érzések kavarogtak a 17 éves Ellis Day-ben is, aki Chershire-ből utazott a városba. "Miatta jöttünk, azért készültünk egész nap, hogy láthassuk a koncertet. Nagyon kiábrándító. Reménykedtünk, kiadtuk a koncertre a pénzt, majd az utolsó pillanatban közölték velünk, hogy mégsem lesz fellépés".

A rapper rajongóit szombaton este 7 órakor engedték be az arénába, és egészen a bejelentésig reménykedtek, hogy élőben láthatják a kedvencüket. Majd nem sokkal fél 10 után megérkezett a hír, hogy Nicki Minaj nem fog színpadra lépni. Ezután többen fújolni kezdtek, majd lassan mindenki elhagyta a koncerthelyszínt.

A közösségi médiában felbukkanó videók és repülési adatok szerint Minaj és a gépe még Amszterdamban volt, amikor a manchesteri koncertnek el kellett volna kezdődnie.

"Csalódott vagyok, mert délután láttam, hogy Nicki Minajt letartóztatták Amszterdamban"

- fogalmazott a 23 éves Kian Young. Bár a sztár letartóztatására a manchesteri aréna nem volt befolyással, Young mégis egyikve volt azoknak, akik megkérdezték, hogy miért nem adtak ki korábban hivatalos nyilatkozatot. "Miért nem tájékoztatta a Co-op Aréna a rajongókat? Miért nem mondták le a koncertet délután 5 órakor?" - tette fel a kérdést.

A 21 éves Newcastle-i Olivia Gibson azonban azt mondta, hogy Minaj már több koncertjéről is késett, és elmondása szerint a legutóbbi eset miatt már nem tartja magát rajongónak. "Megdöbbentem. De bizonyos értelemben mégsem... ez nem a Co-op Live hibája. Nicki Minaj cserbenhagyta az összes rajongóját" - emelte ki.

Egy másik rajongó, Anna, aki Lengyelországból utazott Manchesterbe a barátjával, azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy körülbelül 1000 fontot költöttek erre az útra. "Nagyon dühös vagyok. A koncertjegyet a barátomtól kaptam még Valentin-napra. Lengyelországból repültünk erre a koncertre. Már minden jegy elkelt, és ez rengeteg pénz".

Mindezek ellenére több rajongó nem volt hajlandó a rappert hibáztatni. A 23 éves manchesteri Shaz Shah azt mondta, hogy "ami történt, az határozottan nem a művésznő hiábája - ez egy olyan probléma, ami egy másik országban történt, és ezt nem rajta kellene leverni. A Co-op Live-nak kicsit átláthatóbbnak kellett volna lennie, és hamarabb szólnia kellett volna. Az emberek szabadnapot kértek, jegyeket vettek, csak azért, hogy aztán lemondják a koncertet. Az ügyet hamarabb kellett volna rendezni".

Minaj az eset után azt közölte a közösségi oldalán, hogy körülbelül 5-6 órát töltött egy börtöncellában, és végül éjfél körül érkezett meg a manchesteri szállodájába. 

"Sikerült a tervük, hogy ne engedjenek fel a színpadra ma este"

- írta az X (korábban Twitter) profilján a rapper, anélkül, hogy elárulta volna, kire céloz. "Kérem, fogadjátok el legmélyebb és legőszintébb bocsánatkérésemet. Biztos, hogy pontosan tudták, hogyan bántsanak meg ma, de ez is elmúlik. Ezt csinálják újra és újra és újra és újra. Én próbáltam nem beszélni erről, mert megérdemlitek, hogy csak jó dolgokat kapjatok. Utállak belekeverni titeket abba, ami nem csak a szórakoztatásról szól" - tette hozzá, majd kiemelte, reméli, hogy hamarosan bepótolhatja az elmaradt koncertet.

Minaj egyébként élőben közvetítette a letartóztatásának egy részét. A videóban hallani lehetett, ahogy a rendőr azt mondja neki, hogy "le van tartóztatva". Később a sztár azt írta az X-en, hogy a beleegyezése nélkül vették el a csomagjait, majd egy másik bejegyzésben arról írt, hogy a marihuána Amszterdamban legális. 

Hollandiában technikailag törvénybe ütközik a kábítószer birtoklása, eladása vagy előállítása. Az ország azonban toleráns politikát folytat egyes kábítószerek kis mennyiségének eladásával vagy birtoklásával szemben.

A Live Nation szervező cég közleményében azt írta: "Nicki Minaj május 25-re, szombatra tervezett fellépését a manchesteri Co-op Live-ban elhalasztották". "A jegyek érvényesek maradnak az átütemezett előadásra, amelyet a lehető leghamarabb bejelentünk. Annak ellenére, hogy Nicki mindent megtett, hogy megtartsa a koncertjét, a mai események ezt lehetetlenné tették. Mélységesen csalódottak vagyunk emiatt a kellemetlenségek miatt".

A Co-op Live ugyanezt a közleményt tette közzé. Minaj vasárnap Birminghamben folytatta a turnéját, e Lzután pedig ondonba és Glasgow-ba látogat el, majd csütörtökön visszatér Manchesterbe.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés