Hirdetés

Íme nyolc bizarr eset, amikor az emberek szó szerint halálra röhögték magukat

Garai Kitti portré Garai Kitti

Bár szokták mondani, hogy a nevetés a legjobb gyógyír mindenre, a cikkünkben bemutatott emberek bebizonyítják ennek az állításnak az ellenkezőjét, ugyanis ők szó szerint belehaltak a nevetésbe.

Biztosan mindenki találkozott már azzal az érzéssel, hogy már annyira nevetett, hogy belefájdult a hasa és arcizma. Sőt, az sem ritka, hogy nevetés közben megjegyezzük, hogy belehalunk a röhögésbe. Azonban nem árt óvatosnak lenni ezekkel a kijelentésekkel, ugyanis volt, aki tényleg belehalt a nevetésbe. 

Fontos azonban megjegyeznünk: ez nem törvényszerű, nem kell mostantól faarccal leélnünk az életünket, és nem vagyunk életveszélyben akkor, amikor nevetünk. De előfordulhat, hogy a kuncogás akár aneurizmához vagy fulladáshoz vezethet - írja a Sun.

Íme nyolc bizarr eset, amikor az emberek szó szerint halálra röhögték magukat

Hivatkozás másolása

1.Alex Mitchell 1975-ben nevetett utoljára, miután egy jó fél órán át vihogott a The Goodies című vígjátéksorozat egyik epizódján.  A férfi az Ecky Thump epizód megtekintése után szívelégtelenségben halt meg, a haláláról akkoriban széles körben beszámoltak. Felesége, Nessie még levelet is írt a műsor sztárjainak, hogy megköszönje nekik, hogy ilyen élvezetessé tették utolsó 30 percét. Amikor azonban unokája, Lisa Corke 2012-ben majdnem belehalt abba, hogy megállt a szíve, az orvosok úgy vélték, hogy Alex halálát egy ritka örökletes szívbetegség, a hosszú QT-szindróma (LQTS) okozta.

2. Az 52 éves Damnoen Saen-Um 2003-ban álmában röhögte halálra magát. Felesége jelentette, hogy álmában motyogni kezdett, majd nevetett. Az 51 éves Luan hiába próbálta felébreszteni a férjét, az nem kapott levegőt. A halotti bizonyítványát aláíró orvosok szerint Damnoen valószínűleg szívelégtelenségben halt meg. 

3. 1989-ben Dr. Ole Bentzen, egy 56 éves dán audiológus jó egészségnek örvendett, amikor halálra röhögte magát A hal neve Wanda című filmen. Ebben van egy egy jelenet, amelyben a színész Michael Palin sült krumplit töm az orrába. Dr. Bentzen ezt a jelenetet annyira mulatságosnak találta, hogy a szívverése megugrott, ami végül halálos szívmegálláshoz vezetett.

4. A 22 éves Mangesh Bhogal 2013-ban halt meg Mumbaiban, miután barátnőjével megnézték a Grand Masti című vígjátékot. A film vetítése közben olyan nagyokat nevetett, hogy szívrohamot kapott. 

5. Fitzherbertné 1782 áprilisában tekintette meg a Koldusopera című előadást a londoni Drury Lane-en (ez természetesen nem a Brecht-féle Koldusopera volt, hanem annak őse, John Gay 1728-ban bemutatott szatirikus darabja, amit a mű születésének 200. évfordulójára dolgozott át a német író). A darab főszereplője egy Charles Bannister nevű népszerű színész volt, aki a színpadon egy női karaktert, Polly Peachum-ot alakította. Ezt az egész közönség rendkívül viccesnek találta, beleértve Mrs. Fitzherbertet, aki a History Collection szerint a darab második felvonása előtt távozni kényszerült, ugyanis nem tudott uralkodni magán. A Gentleman's Magazine akkoriban így számolt be az esetről: „Mivel nem tudta száműzni a [nőnek öltözött férfi] figurát az emlékezetéből, hisztérikus rohamot kapott, amely szünet nélkül folytatódott, míg péntek reggel meg nem halt”.

6. Pietro Aretino (1492 - 1556) olasz író volt, akit az irodalmi pornográfia megteremtőjeként is számon tartanak. Úgy tűnik, hogy végül a mocskos humorérzéke végzett vele, mivel állítólag annyira felnevetett egy pajkos viccen, amit a nővére mesélt, hogy hanyatt esett a székéről és meghalt. Egyes haláláról szóló beszámolók szerint az őrült nevetőgörcs volt az oka, míg mások szerint Pietro megfulladt, mert nem kapott levegőt a kacagások között.

7. Wesley Parsons a mezőgazdaságban dolgozott, ahol nem sok minden történt vele. 1893-ban aztán mondtak neki egy viccet, amitől féktelen nevetési rohamot kapott. Egy újság ezt írta a halálával kapcsolatban:  "Wesley Parsons, egy idős és jól ismert farmer különös körülmények között meghalt az indonéziai Laurelben. Miközben barátaival viccelődött, nevetőgörcs fogta el, és képtelen volt abbahagyni. Közel egy órán át nevetett, amikor csuklani kezdett, végül két órával később a kimerültségtől meghalt." 

8. Zeuxis ókori görög festő volt, aki a Krisztus előtti V. században élt. Élete azonban tragikus véget ért, amikor egy gazdag idős özvegyasszony felbérelte, hogy Aphrodité, a szerelem, a szex és a szépség görög istennőjének festményét készítse el. Az özvegy azonban azt akarta, hogy Zeuxis a saját képmása után mintázza meg az istennőt, és pózoljon a festményhez. Állítólag ennek iróniájától a festő féktelen nevetési rohamot kapott, amely véget vetett az életének.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés