Hirdetés

Rossz hír jött a Nemzeti Színházban megsérült színészekről

Nap Híre portré Nap Híre

Úgy tűnik, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó egyelőre nem térnek vissza a színpadra.

Ahogy arról korábban a Naphire.hu is beszámolt, a Rómeó és Júlia-előadás közben balesetet szenvedett Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház művészei. Azonnal kórházba szállították őket, az előadást félbeszakították. Szász Júliát korábban már hazaengedték a kórházból, azonban nem sokkal később a Semmelweis Egyetem közleményben tudatta, hogy a színésznő visszakerült a klinikára.  

Legutóbb pedig arról írtunk, hogy Csák János kulturális és innovációs miniszter arról írt a Facebook-oldalán, hogy a Nemzeti Színházban november 10-én történt balesettel kapcsolatban a színház belső vizsgálata lezárult, egyszemélyi felelősség senkit nem terhelhet. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója visszavonta lemondását. 

Még nem térnek vissza a megsérült színészek

Hivatkozás másolása

A héten a színház közzétette a februári műsort, amelyben bár több olyan darab is szerepel, amelyeknek fontos szereplője Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a színlap szerint még nem térnek vissza a teátrumba, továbbra is a kollégáik ugranak be helyettük - vette észre a Blikk.

A János vitézben Iluskát alakító Júliát Vas Judit Gigi, a Bánk Bánban Martos Hanga, a Woyzeckben Polyák Anita egyetemi hallgató, a Leánder és lensziromban Battai Lili Lujza egyetemi hallgató helyettesítik a színésznőt.

Horváth Lajos Ottó Dobó Istvánt alakította az Egri Csillagokban, az ő beugrója, Trill Zsolt csütörtökön debütált a darabban, a színház beszámolója szerint óriási sikerrel.

Úgy tudni, Horváth Lajos Ottónak a keze, míg Szász Júliának a lába és a mellkasa sérült meg. Jelenleg mindketten az otthonukban lábadoznak, ám mihamarabb szeretnének visszatérni a hivatásukhoz.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés