Hirdetés

Nem fogja elhinni, megint baj volt egy Boeinggel

Nap Híre portré Nap Híre

Felszállás közben szakadt le hétfőn a United Airlines Boeing 757-es repülőgépének egyik kereke.

Néhány hete a Korean Air egyik járatán hirtelen nyomáscsökkenés következett be, amelynek következtében több utas fülfájdalmat és hiperventillációt szenvedett. A KE189-es járat a FlightRadar24 szerint menetrend szerint indult a szöuli Incson repülőtérről, és körülbelül 50 perccel a tajvani Tajcsung nemzetközi repülőtérre tartó útja után közel 8000 métert (!) zuhant, majd visszafordult, hogy visszatérjen Incsonba.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A Korean Airlines incidensének előzménye, hogy egy másik Boeing 737 Max 8-as (a Southwest Airlines számára közlekedő) gép Phoenixből Oaklandbe tartó járata során hollandiai gurulást szenvedett. Abban az incidensben nem történt sérülés. A Boeinget idén fokozott ellenőrzésnek vetették alá az Alaska Airlines nagy visszhangot kiváltó incidensét követően, ami a Szövetségi Légügyi Hivatal és a Kongresszus vizsgálatához és fokozott felügyeletéhez vezetett. A Boeing vezérigazgatója, Dave Calhoun az év végével távozik a cég éléről.

Ha ez nem lett volna elég, felszállás közben szakadt le hétfőn a United Airlines Boeing 757-es repülőgépének egyik kereke. A járat a Los Angeles-i nemzetközi repülőtérről indult, és a körülmények ellenére is biztonságban landolt Denverben.

Felszállás közben, a levegőben szakadt ki a United Airlines légitársaság repülőgépének kereke a Los Angeles-i nemzetközi repülőtéren – írja a The Guardian nyomán az Index.

A hétfői incidensben egy csaknem harminc éves Boeing 757-200 repülőgép volt érintett, amely 174 utast és 7 fős személyzetet szállított. A United Airlines járata a kezdeti problémák ellenére sem szakította meg az útját. A repülőgép biztonságosan, sérülések nélkül leszállt a tervezett denveri célállomásán.

A légitársaság egy közleményt is kiadott az eset után, amelyben azt írták, hogy „a kereket Los Angelesben találták meg. A problémát kiváltó körülményeket vizsgálják”. Idén ez volt a második ilyen incidense a légitársaságnak, márciusban szintén egy Boeing 757-200 repülőgép kereke szakad le egy San Franciscó-i felszállás után.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés