Hirdetés

Megint egy Boeing: közel 8000 métert zuhant a Korean Air gépe

Nap Híre portré Nap Híre

A Korean Air egyik járatán szombaton hirtelen nyomáscsökkenés történt. Az incidens körülbelül 10 perc alatt következett be. 17 utast láttak el a mentősök, és mindannyian súlyos sérülések nélkül távoztak.

A Korean Air egyik járatán szombaton hirtelen nyomáscsökkenés következett be, amelynek következtében több utas fülfájdalmat és hiperventillációt szenvedett - írja a Korea JoongAng Daily. A KE189-es járat a FlightRadar24 szerint menetrend szerint indult a szöuli Incson repülőtérről, és körülbelül 50 perccel a tajvani Tajcsung nemzetközi repülőtérre tartó útja után közel 8000 métert (!) zuhant, majd visszafordult, hogy visszatérjen Incsonba - írja a USA Today.

Az incidens körülbelül 10 perc alatt történt - számolt be a Taipei Times. A Korean Air szóvivője elmondta, hogy oxigénmaszkokat vetettek be. A Taipei Times értesülései szerint az incidens oka a Boeing 737 MAX 8-as Boeing nyomásfokozó rendszerének hibája volt, de a Korean Air nem erősítette meg ezt a részletet a USA TODAY-nek. A modern repülőgépek nyomáskiegyenlítő rendszere általában automatikus, és a felszálláskor azonnal beindul, és kondicionált levegőt pumpál az utasok számára, hogy nagy magasságban biztonságosan lélegezhessenek az utastérben.

Miután a repülőgép leszállt Koreában, 17 utast láttak el a mentősök, és mindannyiukat súlyos sérülések nélkül kiengedték - közölte a Korean Air a USA TODAY-nek küldött e-mailes közleményében. A légitársaság biztosította az utasok éjszakai elszállásolását, az étkezést és a szállítás megszervezését.

"Teljes mértékben együttműködünk minden illetékes hatósággal az incidens körülményeinek kivizsgálásában" - mondta a Korean Air szóvivője. "Az utasaink és a személyzet biztonsága és jóléte iránti elkötelezettségünk változatlan. Elnézést kérünk minden érintettől, akit ez az incidens érintett".

A Korean Airlines incidensének előzménye, hogy egy másik Boeing 737 Max 8-as (a Southwest Airlines számára közlekedő) gép Phoenixből Oaklandbe tartó járata során hollandiai gurulást szenvedett. Abban az incidensben nem történt sérülés. A Boeinget idén fokozott ellenőrzésnek vetették alá az Alaska Airlines nagy visszhangot kiváltó incidensét követően, ami a Szövetségi Légügyi Hivatal és a Kongresszus vizsgálatához és fokozott felügyeletéhez vezetett. A Boeing vezérigazgatója, Dave Calhoun az év végével távozik a cég éléről. Minderre akkor kerül sor, amikor a cég körül egyre nagyobb a botrány.

 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés