Hirdetés

Kegyetlen szigor, újabb mozikban tiltották be ezt a filmet

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Miközben az egész világ a Barbie című filmről beszél, ebben a tartományban az embereknek esélyük sem lesz látni azt a mozikban.

Ahogy korábban mi is megírtuk, Vietnam betiltotta a Barbie című amerikai vígjáték forgalmazását, mert egy olyan térkép szerepel benne, amely a kínai területi követeléseket ábrázolja a Dél-kínai-tengeren. A bizonyos jelenetekben látható térképen szaggatott vonallal tüntetik fel a kínai felségvizek határát, azonban a kérdéses területre Vietnam is igényt formál. 

Most újabb hasonló esetről érkezett hír: a helyi hatóságok "kifogásolható tartalma" miatt betiltották a Barbie című film vetítését Pakisztán Pandzsáb tartományának mozijaiban - írja az MTI.

A tartomány cenzúrabizottsága a döntést azt követően bírálja felül, hogy a kifogásolt részeket eltávolítják a produkcióból.

Tavaly a Joyland című pakisztáni film forgalmazását nem engedélyezték, amelynek a cannes-i filmfesztiválon volt a premierje, mert attól tartottak, hogy a transztémájú alkotás visszatetszést keltene a társadalomban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés