Hirdetés

Újabb rejtélyes tárgy tűnt fel a sivatagban - megszólalt a rendőrség

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Újabb titokzatos monolitot észleltek, ezúttal a Las Vegas-i túraútvonalon, Nevadában.

Fotó: Facebook/LVMPD

"Sok furcsa dolgot látunk, amikor az emberek túrázni mennek, például nem készülnek fel az időjárásra, nem visznek magukkal elég vizet... de ezt nézzék meg" - írta a rendőrség egy keddi Facebook-bejegyzésben, amelyben egy tükrös szerkezet képeit mutatta be. "Hogy került ez oda fel?" - teszik fel a kézenfekvő kérdést.

A monolitot a hétvégén találták meg a Las Vegastól északra fekvő Gass Peak közelében, a sivatagban. Az oszlop emlékeztet azokra, amelyek világszerte felbukkannak, nem sokkal azután, hogy 2020 végén egy 10 láb magas ezüst monolitot fedezett fel egy utahi sivatag felett repülő helikopter személyzete. Hasonló szerkezetek jelentek meg egy kaliforniai hegycsúcson, egy romániai erdőben és az Anglia déli partjainál lévő Wight-szigeten is - írja a CNN

2021 óta kevesebb lett az észlelés, de idén márciusban a walesi Powys megyében Craig Muir helyi építőmester egy dombon tett séta közben belebotlott egybe. "Nem voltak nyilvánvaló nyomok körülötte, pedig az ember azt gondolná, hogy egy ilyesmi felállítása nagy felfordulást okozna" - mondta.

Ami a Las Vegas-i túraútvonalon talált monolitot illeti, a közösségi média felhasználók közül többen azt állítják, hogy a monolit valójában nem új.

"Bárki, aki a nyugati oldalon él, hetente látja ezt" - olvasható az egyik komment a rendőrség Facebook-bejegyzése alatt. "Igen! Évek óta látom ezt" - írta egy másik kommentelő.

"Az obeliszkeknek ismeretlen erejük és céljuk van. Szerintem ember alkotta, de az idegenek még mindig köztünk vannak. Tartsátok nyitva a szemeteket és a kamerákat készenlétben" - írta egy felhasználó. Mások azt feltételezték, hogy ez egy műalkotás, amit már korábbi monolitokkal kapcsolatban is feltételeztek.

David Zwirner galériás 2020-ban azzal érvelt, hogy a Utahban található monolit a néhai minimalista szobrász, John McCracken munkája, és hogy azt valahogyan a 2011-ben bekövetkezett halála után állították fel. Később visszavonta az elméletet. Eközben Tom Dunford tervező 2020 decemberében azt állította a BBC-nek, hogy a monolitot ő állította fel a Wight-szigeten, "pusztán szórakozásból".

Nevadában a Las Vegas-i rendőrség arra használta fel az alkalmat, hogy emlékeztesse az ösvényekre induló túrázókat, hogy gondoskodjanak saját biztonságukról: vigyenek magukkal élelmet és vizet, elsősegélycsomagot, fényforrást, tájékozódjanak az időjárásról, és valakivel tudassák, hová szándékoznak menni.

A rendőrség hozzátette, hogy az "internetes nyomozókra" bízza, hogy dolgozzanak ezen a rejtélyen.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés