Hirdetés

1,3 millióért olyan sámánteát ihat, mint Lindsay Lohan

Morvay Péter portré Morvay Péter

Óriási üzlet lett a brutális hatású őserdei „tisztítókúra”

Hivatkozás másolása

Világsztárok sora próbálta ki az elmúlt években azt a hallucinogén főzetet, ami Magyarországon egy volt realitysztár botrányos mecseki szeánszáról híresült el.

Magyarországról is lehet szállást foglalni a hollywoodi sztárok kedvenc brazíliai sámáncentrumába. A 11 napos ayahuasca szeánsz fejenként 1,3 millió forintba kerül egy főre. Az elhelyezés az amazonasi őserdőben nádbungalóban történik, és a költségek tartalmazzák a különleges vegán étkezést is.

A brazíliai szeánszok szervezői azt állítják, hogy világsztárok sora fordult meg náluk, rendkívüli élményeket vagy spirituális terápiát keresve.

Az ayahuasca szertartások rekordere valószínűleg Will Smith, aki saját bevallása szerint 14 alkalommal utazott Dél-Amerikába „megtisztulásért”. Az utolsó útja nem sokkal az Oscar-gálán történt emlékezetes botránya előtt volt. Smith azt állítja, hogy az őserdőben hallucináció közben előre látta, amint összeomlik az élete, és „elrepül” tőle a háza, pénze és a karrierje. 

De nem csak a népszerű színész próbálkozott a sámánfőzetként is ismert boszorkányitallal. A szert kipróbálta többek között a Police frontembere, Sting is. Önéletrajzában azt írja, hogy a tea-utazáson eggyé vált a természettel. 

„Minden levél, minden virág és minden rovar megszólított és belém költözött.” 

A természetben való feloldódás érzéséről mások is beszámoltak. Oliver Stone filmrendező szerint semmilyen kábítószer nem ér fel az ayahuasca-teával.

„Egyedül az LSD és egyes varázsgombák tudják ezt az érzést létrehozni”

Stone azt állítja, hogy a szeánszokon megújult a kreativitása. Más művészek is kerestek kiutat a dzsungelben őslakos sámánok segítségével. A hatvanas évek legendás Simon and Garfunkel kettősének egyik tagja, Paul Simon azonban arról számolt be, hogy számára horrorisztikus élményt hozott a szeánsz

„Egy hatalmas kígyóval kellett harcolnom az esőerdőben.”

Különös magyarázatot adott az ayahuasca-tea kipróbálására Lindsay Lohan. A színész-énekesnő saját bevallása szerint a kábítószerfüggőségét szerette volna legyőzni a még erősebb hatású főzettel. Lohan hisz benne, hogy a szer „megváltoztatta az életét”, és most, hogy a napokban megházasodott, mindent újrakezdhet.

Vannak aztán olyan sztárok, akiknek az idejébe nem fér be az őserdei elvonulás. Az Ace Ventura és a Truman Show főszereplője, Jim Carrey például kaliforniai villájába rendelte az egyik divatos perui sámán, hogy dobjon össze neki és barátainak egy ayahuasca-teát. A hétvégi sámánparti ára sokszorosa volt az amazonasi programnak. 

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés