Hirdetés

Milák Kristóf-ügy: nagyon kemény gondolatokat fogalmazott meg Risztov Éva

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

A vasárnap esti ATV #Bochkor című műsorban is téma lett a Milák Kristóf körül kialakult helyzet. A hasonló tapasztalatokkal is rendelkező Risztov Évi más megvilágításba helyezte a történetet.

Milák Kristóf az akarata ellenére lett a címlapok szereplője az elmúlt hetekben: az olimpiai bajnok állítólag fél éve nem edz, az edzőjének sem veszi fel a telefont, a versenyeit is lemondta. A szövetségi kapitány nyilvánosan üzent neki, sőt, Wladár Sándor egyenesen azt mondta: “Milák Kristóf tartozik Magyarországnak és önmagát is meg kell tisztelnie azzal, hogy komolyan edzésbe áll és elvégzi azt a munkát, amivel jövőre Párizsban megvédheti az olimpiai bajnoki címet”. Ez már Hosszú Katinkát is nyilvános reagálásra késztette: Úgy gondolom, hogy Kristóf nem tartozik Magyarországnak. A sportvezetés meg hálás lehet hogy az eddig elért eredményeiért, felháborító és primitív a kijelentés, hogy egy olimpiai bajnok, világcsúcstartó még tartozna az országnak.”

Vasárnap este az ATV képernyőjén Bochkor Gábor is megkérdezte a vendégeit a témában, elsősorban a szintén olimpiai bajnok Risztov Évát. “Azzal azért mindenki legyen tisztában, hogy kegyetlen az élsport! És én most már ki merem mondani, hogy nagyon jó nyerni és tényleg a világ legjobb érzése. De azt tudd, hogy amikor vége annak, amit lát a néző, akkor ők bemennek a szobába, becsukják az ajtót és egyedül vannak. És ebben egy idő után borzasztó érzés az, hogy te otthon vagy és próbálsz hétköznapi lenni, de ha kimész, mindenki téged akar, de te ki vagy valójában!?… és 22-23 évesen az ember felteszi magának a kérdést, hogy “Jó, oké, 200 pillangón így úszok. És???”” - világított rá az érem másik oldalára, Kristóf helyzetére Évi.

Az egykori úszónő szerint Kristóf akkora tehetség, mintha Forma-1-es autóval kellene versenyezni Trabantokkal szemben. “Ez a fiú most éli a fénykorát, eddig semmit nem csinált ahhoz képest, amit most ki tudna hozni magából” - folytatta Risztov, majd határozottan tette hozzá: “Minimum 2 arany Párizsban. Ez benne van, ez nem is kérdés”.  Ugyanakkor a sportvezetők szemszögéből is megvizsgálta a helyzetet. Ugyanis az egyes sportágak, szövetségek és klubok támogatása is nagyban függ az eredményektől, főleg, ha olimpiáról van szó. Így az úszók vezetőinek megnyilvánulása is érthető.

Bochkor kérdésére végül Risztov Éva elárulta, szerinte hogyan ér majd véget a Milák-saga, visszatér-e az úszófenomén. “Ami most van hírverés a médiában, biztos vagyok benne, hogy ez lendületet és erőt fog adni neki. Azt kell, tudni, hogy ha ő feláll, akkor kő kövön nem marad és rommá veri a világot. És nincs ellenfele”.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés