Hirdetés

Messi tizenegyest hibázott, de a zseniális Emiliano Martinez megmentette Argentínát

Nap Híre portré Nap Híre

Argentína csak büntetőkkel tudta legyőzni Ecuadort, és ezzel bejutott a Copa America elődöntőjébe csütörtökön. Messi tizenegyest hibázott, de Emiliano Martinez kétszer is hárított a tizenegyesrúgások során – írja a Reuters.

A mérkőzés 1-1-gyel ért véget, így büntetőpárbajra került sor, miután Lisandro Martinez vezető góljára Kevin Rodriguez a 90+1. percben válaszolt, így Ecuador kiegyenlített. (A Copa America egyenes kieséses szakaszában a döntőt leszámítva nincs hosszabbítás.)

A büntetőpárbajban Lionel Messi végezte el az első az argentin tizenegyest, de a keresztlécet találta el, ám Emiliano Martinez kivédte Angel Mena és Alan Minda büntetőit, így a címvédő továbbjutott és az elődöntőben Venezuela vagy Kanada ellen lép majd pályára.

Messi annak ellenére kezdett a mérkőzésen, hogy sérülés miatt nem volt biztos a játéka, miután a Peru elleni utolsó csoportmeccset combizomprobléma miatt kihagyta. Pályára lépésével az argentin csapatkapitány megdöntötte a torna történetének legtöbb játékpercének rekordját.

A mérkőzés elején Argentína dominált a labdabirtoklásban, de az első lehetőséget Ecuador alakította ki, de Jeremy Sarmiento lövését Emiliano Martinez védte.

Az argentinok a 35. percben megszerezték a vezetést, amikor Alexis Mac Allister fejese után Lisandro Martinez fejelt az ecuadori kapuba.

A második félidőben Ecuador tizenegyeshez jutott kezezés miatt. A kapitány Enner Valencia rossz irányba küldte Martinezt, de az ecuadori gólkirály próbálkozása a kapufáról pattant ki, majd az argentin védő, Cristian Romero blokkolta a kipattanó lövést.

Martinez a közönség felé fordult, és felemelt karral üvöltött örömében.

A játékidő leteltével azonban Ecuador, amely még soha nem győzte le Argentínát a Copa Américán, egyenlített, amikor John Yeboah beadott egy keresztlabdát, és Rodriguez a 91. percben Martinez mellett fejelt a kapuba.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés