Hirdetés

Ezért nem ment ki a mentő az életveszélyben lévő Gálvölgyi Jánosért

Garai Kitti portré Garai Kitti

Gálvölgyi János szerda délelőtt lett rosszul, lányai autóval szállították kórházba, ahol légzési nehézségek miatt az intenzív osztályra került és lélegeztetőgépre helyezték. 

Arról is írtunk, hogy a színész hiába várta a mentők érkezését, nem indultak el érte. Kisebbik lánya, Gálvölgyi Dóra elmondta, a nővére 9 óra 40 perckor hívta a mentőket. Ekkor ő is autóba ült és a szülei házához sietett a belvárosból. Elmondása szerint 30 perc alatt ért oda, de a mentők még akkor sem érkeztek meg. "Fél 11 körül felhívtam a mentőket, hogy hol van a mentőautó, mert az édesapám láthatóan tényleg nagyon rossz állapotban van. Azt mondták, hogy még nem sikerült elindítaniuk az autót" - mesélte Dóra, aki ekkor emelt hangon válaszolt a mentőszolgálat diszpécserének, aki ezután rátette a telefont. 

Az orvos ismerőseik tanácsára azonnal autóba ültek és bevitték a legközelebbi kórházba az édesapjukat.

Az ügyben most megszólalt az Országos Mentőszolgálat is, melynek szóvivője Győrfi Pál. A mentők ezzel magyarázták a történteket: 

"A hívást fogadó mentésirányító a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet 2-es prioritási kategóriába sorolta (az 1-es prioritás jelenti a közvetlen életveszélyt, amely azonnali mentőriasztást von maga után). Mivel a bejelentő nem a beteg mellől, hanem egy másik településről telefonált, ezután a mentésirányítók telefonon felhívták a beteg mellett tartózkodó hozzátartozót annak érdekében, hogy pontosíthassák, kiegészíthessék a beteg aktuális állapotára vonatkozó információkat. A mentőegység indításakor a hozzátartozók a hívást lemondták, más járművel kórházba szállították a beteget. A mentésirányítók szakmai döntésének megfelelőségét vizsgáljuk" - írták a hvg.hu kérdésére. 

A naphire.hu korábban arról is beszámolt, hogy a Fidelio kulturális portál a művészhez közeli forrásból úgy értesült, hogy a kezelőorvosai tüdőembóliát diagnosztizáltak Gálvölgyinél.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés