Hirdetés

Új menetrend jön a budapesti reptéren, erről mindenkinek tudnia kell

Nap Híre portré Nap Híre

Nagy változás jön a budapesti reptéren, ugyanis a téli menetrend beköszöntével a légi közlekedési kínálat jelentősen bővülni fog. Az új menetrend október 27-től lépett életbe. Vasárnaptól kilenc friss járat indul a magyar fővárosból.

Spanyolország két új desztinációval gazdagodik a budapesti kínálatban. A Kanári-szigetek egyik legnépszerűbb tagja, Gran Canaria immár közvetlenül elérhető lesz a Wizz Air járataival. Emellett a baszk régió központja, Bilbao is felkerül a térképre, ahova a Vueling biztosít közvetlen összeköttetést decembertől. Párizsba az Air France heti 21 járata mellett az EasyJet is újraindítja heti négyszeri szolgáltatását. A francia kapcsolatok további erősödését jelzi, hogy a Ryanair Toulouse-ba indít új járatot - írja az atv.hu a Portfolio cikke nyomán. 

Olaszország irányába is bővül a kínálat. A Wizz Air két új tengerparti célállomást, Genovát és Salernót kapcsolja be a már meglévő tizenegy olasz desztináció mellé. Az észak-afrikai régió sem marad ki a fejlesztésekből. A Wizz Air Marrákesbe indít járatot, lehetővé téve az utazóknak, hogy felfedezzék az Atlasz-hegység lábánál elterülő marokkói várost.

A Wizz Air Marrákesbe indít járatot, lehetővé téve az utazóknak, hogy felfedezzék az Atlasz-hegység lábánál elterülő marokkói várost.

Németország felé is bővül a kínálat: a Wizz Air Memmingenbe repül, ahonnan München könnyen megközelíthető. Eközben a Ryanair újraindítja varsói járatát, erősítve a lengyel fővárossal való összeköttetést.

A hosszútávú járatok terén is folytatódik a fejlődés. A Shanghai Airlines napi rendszerességgel közlekedteti sanghaji járatát, míg az Air China október végétől heti négyszer repül Pekingbe.

Francois Berisot, a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta, hogy az idei téli szezonban még a tavalyinál is több ülőhely áll rendelkezésre a gépek fedélzetein, ráadásul utasaink kilenc új járat közül választhatnak, amelyek között a rövid városnézésre és a hosszabb felfedezésre vágyók egyaránt megtalálják a számukra legkedvezőbb célállomást.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés