Hirdetés

Újabb csapás a magyaroknak: adóemelésre készül a kormány, nagyon megdrágulhatnak az üzemanyagok

Nap Híre portré Nap Híre

A Független Benzinkutak Szövetsége szerint jelentősen drágulhatnak az üzemanyagok Magyarországon, ugyanis adóemelésre készül a kormány. A szövetség szerint az adóemelés a lakosság pénztárcáját fogja terhelni, illetve ismét nehéz helyzetbe kerülnek majd a kis benzinkutak.

Az érdekvédelmi szervezet az energiahatékonyságról szóló törvény módosítása ellen szólalt fel, miszerint az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer keretében a benzinkutakat arra köteleznék, hogy a 2023-as eladásaik után jóval magasabb adót fizessenek. Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének az elnöke az ATV-nek ezt úgy értékelte, hogy ezt főleg a lakosság fogja megfizetni, ahelyett hogy kizárólag a nagy energiafelhasználókat terhelnék ezzel - írja az Index

A benzinkutak 2025-ös adóbevallásánál így már szignifikáns emelés jelentkezik, azaz 17 forint per liter lesz az adóteher, ez 50 ezer forint per gigajoule-t jelent, illetve 2027-re ez az összeg 32 forint per literre fog növekedni

- magyayrázta Egri, hozzátéve, hogy ez eddig is terhelte a fogyasztók pénztárcáját, azonban az újabb emelés az üzemanyagárak további drágulását hozza majd magával. 

Csongár Gábor adószakértő szerint ezzel 17-18 forint többlet-adótartalma lesz az üzemanyagoknak. "Látható, hogy a költségvetés bajban van, ezt az is jól mutatja, hogy az alanyi adómentesség értékhatárát sem változtatták meg, pedig sokan számítottak rá” – mondta a szakember.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés