Hirdetés

Valami nagyon szokatlant vehetnek észre azok, akik a Megyeri hídon járnak

Nap Híre portré Nap Híre

A jelenség mögött megható dolog áll.

A ritka betegségek világnapja alkalmából idén speciális díszkivilágítást kap a Megyeri híd, melynek köszönhetően szombat és február 29. között alkonyattól hajnalig kék, zöld, rózsaszín és lila színekben világítják meg az építményt - tudatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége, a RIROSZ a ritka betegséggel élő emberek gyógyításáért dolgozik. Február 29-e a Ritka Betegségek Világnapja, amit a közösségért munkálkodók azért hívtak életre, hogy felhívják a figyelmet az érintettekre - olvasható a közleményben.

Mint írják, ennek részeként több középület, köztük idén a Magyar Közút kezelésében lévő Megyeri híd is speciális díszvilágítást kap: szombat és február 29. között alkonyattól hajnalig kék, zöld, rózsaszín és lila színekben látható a híd, ezzel is támogatva a fontos ügyet.

A tájékoztatás szerint ritka betegségnek olyan kórképeket neveznek, melyek kétezer lakosból kevesebb mint egy főt érintenek. Általában súlyos, az életet és az életkilátásokat nagyban befolyásoló, 50 százalékban gyerekeket, többnyire csecsemőket érintő betegségek. Hét-nyolcezer ilyen betegség van összesen, melyeket a rutin hiánya miatt nagyon nehezen és csak sokára ismernek fel.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés