Hirdetés

Nincsenek szavak: meghalt Tompos Kátya

Nap Híre portré Nap Híre

Hosszantartó betegség után meghalt Tompos Kátya. A tragikus hírt Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója közölte az Indexszel. A Jászai Mari-díjas, Junior Príma díj és Arany Medál díjazott színésznő 41 évet élt.

"Kiváló színésznő volt, a közönség nagyon szerette, a Centrál Színház a saját halottjának tekinti" - mondta a lapnak Puskás Tamás direktor megrendülten. 

Mint ismert, május elején az egész országot sokkolta a hír, hogy Tompos Kátya ritka daganatos betegséggel küzd. A színésznő külföldi kezelésére a Fábián Juli Alapítvány gyűjtést szervezett, a minap pedig még arról számoltunk be, hogy sikeresen összegyűlt a szükséges összeg...

Tompos Kátya 1983-ban született egy orosz származású édesanya és egy magyar apuka gyermekeként. A zene már kiskorában megtalálta; amikor óvodába járt, leginkább oroszul beszélt, így a magyar gyerekekhez először az éneken keresztül kapcsolódott. A zene volt számára az első önkifejezési mód, ám a próza is egyre fontosabb eszközévé vált az évek során, például rengeteg versmondó versenyen indult. A zene és a színház egyaránt fontosak lettek számára, így nem is kerülhetett volna jobb helyre Földessy Margit stúdiója után, mint a Színművészeti Egyetem zenés szakára.

Az SZFE operett, musical szakán 2005-ben végzett, ahol többek között Nagy Sándor, Peller Anna, Szemenyei János vagy Szőcs Artur voltak az osztálytársai.

Az igazi ismertséget a Valami Amerika második része hozta meg számára. A Herendi Gábor rendezte vígjáték után a többek között a Poligamy, a Köntörfalak, a Coming Out című alkotásokban szerepelt, legutóbbi filmje a fent említett, New Yorkban is díjazott Most van most, ahol Mohai Tamás oldalán játszott egy menekülő menyasszonyt.

A Színművészeti után 2005-2007 között a József Attila Színház, 2007-2008 között a Bárka Színház, 2008-tól a Nemzeti Színház tagja volt, ám 2018-ban a kiszámíthatatlanabb, ámde független létformát választotta és szabadúszó lett. 

Tompos Kátya, Jászai Mari-díjas, Junior Príma díj és Arany Medál díjazott színésznő 41 éves volt. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés