Hirdetés

Lehúzza a rolót a magyarok kedvenc gyorsétterme, bezár a Nyugati téri Meki

Nap Híre portré Nap Híre

Azonban a tulajdonosok megnyugtattak mindenkit,k csak átmeneti bezárásról van szó, fél év múlva ismét várják a vendégeket.

A McDonald's kedden közleményben közölte, hogy az étterem-átalakítási programja utolsó állomásaként fél évre bezárják a Nyugati téri éttermüket. A műemléki épületet különleges belsőépítészeti elemek és természetes alapanyagok használata segítségével építik újjá. 

A Budapest egyik építészeti szimbólumával, a Nyugati pályaudvarral közös főfalon található épület a vasútállomáshoz hasonlóan historizáló, a neoreneszánsz és a neoromantika keverékével épült. Ezeket a stíluselemeket az étterem mind a mai napig őrzi, és az átalakítás után is megtartja majd. Az éttermi élmény tekintetében azonban nagyon is 21. századi megoldásokkal készül az étteremlánc

- idézte a McDonald's közleményét a 444.hu. Kiemelték, hogy az átépítés fontos eleme, hogy a vendégtér lobbi részének mostani lépcsőzetes elrendezését átalakítják. A kiadópult felé jelenleg lefelé tartó lépcső megszűnik, és ezt a födémszakaszt felemelik a bejárati padlószinthez. A vendégek az épület közepén lévő, kétoldalt elhelyezkedő lépcsősoron juthatnak fel a galériára és a mezzanine szintre.

Kiderült az is, hogy az újranyitáskor az étteremben helyet fog kapni egy ételszállító szalag is, ami egyedülálló módon a termékeket a konyha két szintje között fogja továbbítani. A transzporter felmegy a galériaszintre, és egy üvegdobozon keresztül a vendégek is nyomon követhetik a termékek útját. Érintőképernyős kioszkok és hagyományos kasszák is lesznek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés