Hirdetés

Nem jutunk szóhoz: kis híján tragédia történt a MÁV-nál, majdnem összeütközött két vonat

Nap Híre portré Nap Híre

Szembe ment egymással két vonat, csupán 150 méter választotta el őket egymástól a vészfékezés után.

Az RTL Híradó szerint majdnem összeütközött egymással két vonat Hajdú-Bihar megyében, a pocsaj-esztári állomásnál, miután egy motorvonat a tilos jelzés ellenére indult el. A szerelvény vészfékezés után mindössze 150 méterre állt meg egy Debrecenből érkező személyvonattól - írja a szeretlekmagyarorszag.hu

"Egy Debrecenbe tartó motorvonat engedély nélkül elindult, és az állomásról kihaladás közben megállt, közben szemből a másik irányból érkező személyvonat az állomás bejárati jelzőjénél várakozott” – mondta Váczi Viktor, a MÁV szóvivője. Bár a két szerelvény vészesen közel került egymáshoz, a vasúttársaság szerint nem alakult ki közvetlen vészhelyzet, mivel a szabálytalanul közlekedő vonat mindössze 8 km/h sebességgel haladt, és 150 méterre megállt a másiktól. A két vonaton összesen harmincan utaztak, szerencsére senki nem sérült meg. 

Több órára leállt a vonatközlekedés

Hivatkozás másolása

Az engedély nélküli indulás következtében a motorvonat eltörte a váltót, így a vonatközlekedés több órára leállt a környéken. Az utasokat végül pótlóbuszokkal szállították tovább. A helyreállítási munkálatok késő estig tartottak, de mára szerencsére már helyreállt a közlekedés. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés